Proč se raději líbáme po sexu a muži před sexem?

Muži a ženy se v očekávání a požadavcích týkajících se sexuálního uspokojení liší, což ví každý člověk, který někdy sex s opačným pohlavím provozoval. Muži a ženy se však liší většinou především v načasování. To, co chtějí muži před sexem, chtějí ženy po sexu. A naopak. Rozhodně se to týká líbání. Zatímco pánové jsou dychtiví vášnivého líbání před souloží, ženy se ho dožadují po souloži.

V tu dobu pánové rádi spojují doznívání rozkoše s dalšími uspokojujícími činnostmi, které se sexem nesouvisejí – s kouřením, pitím, konzumací jídel.

Podle studie doktorky Susan Hughes z Harvardu ženy častěji iniciují a považují za důležitější chování vedoucí k intimitě a posílení vztahu s muži, a to jak s dlouhodobými, tak s krátkodobými partnery. Muži naopak podporují chování, které zvyšuje šanci na budoucí soulož.

„Většina výzkumů evoluční psychologie o lidských aspektech rozmnožování se zaměřuje na to, co předchází a vede k souloži. Ale reprodukční strategie nekončí se souloží, mohou ovlivnit specifické chování přímo po sexu,“ tvrdí doktorka Hughes. (Čtěte také: Svůdná předehra... Po takové bude jen váš!)

Ženy přitom podle ní kladou obecně větší důraz než muži na pět základních elementů: intimní rozhovor, líbání, mazlení či hýčkání a utvrzování lásky hovorem o vztahu po sexu.

„Ve srovnání s tím muži přikládají větší význam dosažení vedlejších uspokojení po sexu (pití či kouření, konzumaci potravin či žádání partnerky o laskavosti). Muži také kladou větší důraz než ženy na pokračování v sexu,“ tvrdí Hughes.
TIP Bety: Máte partnera i milence? Nevíte, co dál? Máte se rozvést, nebo zůstat? Pomůžeme se v této těžké situaci zorientovat a najít ztracenou sebedůvěru speciál Podvedená.cz






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat