Jak funguje ženské tělo při sexu?

Cítit se dobře ve svém těle ho předurčuje k poznání. Kdo svoji sexualitu nevnímá a neprožívá, je ochuzený o mnohé. Dokážete popsat svoje pohlavní orgány? Víte, jak fungují a co skrývají za tajemství? Jedině když je poznáte, můžete je ovládat ke své rozkoši!

Jak funguje ženské tělo při sexu? 1. díl

Dost bylo penisů, sexuálních her a dokonalých příprav pro uskutečnění vášnivých nocí. Konečně se budeme bavit o tom neméně důležitém – o ženství, anatomii, a zkrátka o všem, co se týká nás, dam. Hned zkraje jedna připomínka: Žádné dvě ženy na světě „tam dole" nejsou stejné a každá musí sama přijít na to, co ji vzrušuje a kde má svá horká místečka. Popsat je, může pro někoho znamenat srdeční kolaps a mylné označení některých částí.

Zázrak přírody

Pro pořádek uvádíme na pravou míru, že pokud se zadíváme na ženskou vulvu (roztažený klín), spatříme následující: Velké neboli vnější stydké pysky, malé (vnitřní) stydké pysky a jistou kožní řasu okolo poštěváčku, které se říká kápě. Dále poštěváček – klitoris, který však nemusí mít takové rozměry, aby z řasy vykukoval (a zase jsme u těch anatomických rozdílností). Otvor močové trubice, který bez hledání najde snad jen gynekolog, zato vstup do vagíny už člověk nepřehlédne. A nesmíme zapomenout na Venušin pahorek, což je hrbolek nad stydkou sponou (místo, kde se rozevírají stydké pysky). Toto místo je většinou přehlíženo, nicméně tlačení na Venušin pahorek nebo jeho mnutí mezi prsty a jakési poklepávání, jako psaní na počítači nebo hraní na piano u některých žen vyvolává dost příjemné pocity. (Čtěte také: Spontánní či plánovaný. Který sex je lepší?)

Kdo maže, ten jede

Když je pochva vzrušená, zvlhne. Některá však víc, jiná méně, což závisí i na fázi menstruačního cyklu (jako spousta dalších věcí včetně pachu pochvy a citlivosti vaječníků). Každopádně by se lubrikace neměla podceňovat, obzvlášť při hrátkách s erotickými pomůckami. Prostředky k tomu určené – lubrikační gely jsou jediným možným řešením. Stresovat se kvůli „suchosti" nemá cenu. To je stejné jako s vůní, která se neovlivní, když si menstruační cyklus „postaví hlavu". Ještě že poševní sekrety a celkově pach pochvy většina mužů považuje za naprosto vzrušující, pokud se tedy nejedná o výkyv – třeba zánět, kdy přirození zapáchá po rybině atd.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!

Krátká pochva? No a?

V lůně se také skrývá malá tkáňová kopule umístěná na zadní části pochvy. Je to jakýsi přechodník mezi pochvou a dělohou a nazývá se děložní krček neboli cervix. Jeho velikost se různí podle toho, zda žena ještě není matkou či již rodila (maminky ho mají větší). Otvorem uvnitř jím procházejí ženské tekutiny směrem dolů, ty mužské naopak nahoru. Během ovulace otvorem v krčku proudí mucin, což je glykoproteid, který jednak pochvu zvlhčuje, ale také si nechává záležet na kyselejším prostředí. Krček je obklopen klenbou poševní (fornix). Vědět o tomto místě znamená vyzrát na krátkou pochvu. Při jistých polohách se pyj lehce dostane pod krček do zadní části klenby, což umožní víc prostoru k pronikání. Natrénovat se to dá prsty.

K čemu je dobrý klitoris? Proč masírovat vaječníky, a jak to, že ty šťastné z nás mohou prožívat několik orgasmů za sebou? Dozvíte se v druhém díle našeho článku o fungování ženského těla při sexu!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat