Proč je krátký PENIS průšvih?!

19.05.2015 | Sex a vztahy

Záleží na velikosti, nebo nezáleží? To je otázka, na niž se těžko odpovídá jednoznačně. Především jde o to, kdo se ptá, na co se ptá a proč se ptá. Dotazuje-li se však na to, zda je velikost penisu důležitá pro úspěšnost reprodukce, pak lze odpovědět, že ano. Potvrzuje to studie vědců ze Skotska. Tedy že s kratším penisem je úspěšnost nižší. Pánové s menším pyjem se však mohou uklidnit. Týká se to totiž brouků.

Vědci ze St. Andrews sledovali úspěšnost reprodukce v závislosti na délce penisu u jednoho druhu ploštic. Vybraný druh hmyzu má penis dlouhý sedm milimetrů, což představuje sedmdesát procent délky jeho těla. Skotští zoologové několika samečkům pohlavní orgán zkrátili a sledovali pak, jak budou v této nevýhodě úspěšní při reprodukci. A výsledky hovoří jasně. Čím kratší penis, tím nižší úspěšnost reprodukce.

U většiny druhů živočichů by zkrácení penisu mělo katastrofální důsledky. U savců je něco takového nemyslitelné. Jedinec by zřejmě vykrvácel, a i kdyby ne, penis by byl nenávratně poškozen a nefunkční.

Penis vybraného druhu ploštic je však bez nervů, svalů a cév. Takže jeho odstřižení samce příliš nepoznamená. Navíc je penis výrazně delší než pohlavní cesty samic. Proč? To se neví. Ale jedno je teď jisté, po zkrácení nadměrně vyvinutého penisu dojde k snížení úspěšnosti při oplození.

„U ploštic (Heteroptera) jsou extrémně dlouhé pohlavní orgány běžné,“ tvrdí autoři z Univerzity v St. Andrews.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat