Sex v těhotenství? Přestaňte se zbytečně bát!

09.07.2015 | Sex a vztahy

Všechny už víme, že pokud nám to náš lékař vysloveně nezakáže, klidně se během těhotenství můžeme věnovat sexu tak často, jak se nám zachce. Dokonce ani hormony nejsou v tomto období proti, naopak! Jenže naše hlava nám prostě nedovolí zapomenout, že „jsme v tom“, a tak o milování řada z nás nechce ani slyšet.

Proč? Třeba kvůli některému z následujících důvodů.

1. „Promiň, ale fakt mi to teď není příjemné...

Bohužel, zatímco některé ženy si zvýšené prokrvení a citlivost intimních partií během těhotenství užívají (ach, ty orgasmy!), jiným tahle skutečnost nemusí přinášet právě potěšení. Citlivost až nepříjemná bolestivost ještě nikoho zrovna nevzrušila. Ale nemusíte věšet hlavu – někdy pomůže jiná poloha, jindy můžete milování v klasickém slova smyslu (tedy pohlavní styk) nahradit laskáním, mazlením nebo orálním sexem.

2. „Tak s tolika kily navíc mě nahou tedy neuvidí...

Pamatujte, že o něco oplácanější postava, než jakou máte normálně, rozhodně nesnižuje váš sex appeal! Naopak! Spousta mužů považuje těhotné ženy za velmi přitažlivé (vždyť přece nosíte jeho dítě, důkaz vaší lásky… a jeho plodnosti). A jestli si potřebujete dodat sebevědomí, pěkně se naličte, učešte, oblékněte nějaké sexy prádélko – a je to!

3. „Sex je vážně to poslední, na co teď myslím...“

Především v prvním trimestru se většině žen do milování moc nechce – nebo spíš nemají příliš sil na tak vyčerpávající fyzickou aktivitu. A k tomu ty nevolnosti… Ale počkejte, až se první trimestr překulí! To teprve poznáte, co všechno dovedou s vaším libidem rozbouřené hormony. Nebojte, první tři měsíce bez sexu pak hravě doženete…

4. „Stejně se se mnou nechce milovat, tak co...“

Předchozí bod tak trochu z druhé strany. Někteří muži se cítí rozpačitě, když se mají milovat se svou těhotnou ženou. Ne že by nechtěli nebo jim nepřipadala přitažlivá, to vůbec ne, ale mají pocit, že by jí nebo svému nenarozenému dítěti mohli ublížit. Je na vás, abyste svého partnera vyvedla z omylu!

5. „Hrozně mě bolí prsa...

Vaše ňadra se během těhotenství připravují na produkci mléka, a tak v nich dochází k řadě změn, jež může provázet zvýšená citlivost, někdy i bolest na dotek. I tady budete muset s pravdou ven – prostě váš partner musí tuhle část vašeho těla při milování vynechat (a rozloučit se i s některými polohami, které jsou pro prsa náročné). Nebojte, s příchodem druhého trimestru by se to mělo zlepšit.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat