Manžel, nebo milenec? Co zvážit, než odpískáte vztah

05.01.2017 | Vztahy

Jste zamilovaná, vznášíte se v sedmém nebi, užíváte si skvělého sexu, máte pocit, že jste konečně našla toho pravého muže… Akorát to má jeden háček. A tím je fakt, že jste vdaná, případně žijete v dlouhodobém partnerském svazku.

Opustit manžela či partnera, nebo neopustit? To je otázka, kterou si klade spousta žen, které udržují mimomanželský poměr. Co je ale dobré skutečně zvážit, než učiníte konečné rozhodnutí?

Opravdu svého milence dobře znám?

V zamilovanosti často přehlížíme chyby druhého člověka a vidíme jen samá pozitiva. Na dlouhodobém partnerovi, který se vlastně stává konkurencí naší „čerstvé lásky“, pak naopak nejsme schopny cokoli pozitivního najít. A tak se na první pohled zdá souboj milenec versus manžel předem jasný.

Zkuste se na chvíli odpoutat od svých emocí a zamyslete se nad oběma muži. Opravdu svého milence dokonale znáte? Jaké má chyby? A čeho si naopak ceníte na svém muži? Jsou pro vás stále rozhodující ty vlastnosti, pro které jste si ho před lety vzala? A skutečně jsou jeho chyby tak nepřekonatelné? Opravdu je váš „nový objev“ tak dokonalý, aby se z milence mohl proměnit na partnera po celý život? Buďte k sobě upřímná. Dejte na svůj instinkt, ale nikoli bezhlavě.

Jaký vztah to vlastně udržujeme?

Většina mileneckých vztahů je přísně tajná a limitovaná časem a místem. A tak se zdají intenzivnější a dokonalejší než vztahy dlouhodobé. Zamyslete se, jak se vztah změní či nezmění, pokud jej z mileneckého povýšíte na další „level“. Zvládne onu každodennost, které jsou dlouhodobé vztahy vystaveny?

Co mi vlastně dává manželství?

Je váš dlouhodobý vztah vlastně ještě funkční? Jste se svým protějškem stále ještě partneři v pravém slova smyslu? Uspokojujete všechny své potřeby? Jste vůbec ještě oba šťastní? Pracujete na svém vzájemném vztahu, nebo jste se utopili ve věčné rutině? Cítíte potřebu za manželství či vztah bojovat? A myslíte, že by za ně bojoval váš partner?

Jsem si jistá, že můj nový vztah vydrží?

Statistika je neúprosná – většina mileneckých vztahů, které se promění v ten dlouhodobý, celé roky nevydrží. To samozřejmě neznamená, že je nutné je předem zatracovat, vzešly z nich i velmi šťastné páry, které splňují ono pohádkové „a žili šťastně až do smrti“, ale ty jsou z hlediska četnosti v menšině. Jste si jistá, že k nim budete patřit, respektive je to riziko, které jste ochotna podstoupit?

Zvládnu reakci okolí?

Ačkoli se jedná o váš život a vaše štěstí, nedá se říci, že vám vaši nejbližší nebudou do vašeho rozhodnutí mluvit a že se nesetkáte i s odmítavými reakcemi. Ustojíte ztrátu některých známých a případné odsudky i od těch, od nichž byste nic takového nečekali? Samozřejmě nemá cenu obětovat své štěstí kvůli druhým, ale je třeba se na reakci okolí připravit.

Co na to děti?

A to nejtěžší rozhodování na závěr. Pokud máte děti, budou hrát ve vašich myšlenkách samozřejmě prim. Tady bohužel neplatí žádná univerzální rada, každá rodina je jiná, je to na vás. Každá matka chce pro své děti to nejlepší. Aby vyrůstaly ve šťastném prostředí. Najdou ho spíše ve vašem novém, nebo starém vztahu? To je otázka, na níž se hledá odpověď nejhůře…






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat