Už nechceme být sami. Provoz na seznamkách prudce roste

06.01.2017 | Vztahy

Nový rok je dnem, kdy lidé léčí nejen následky silvestrovské kocoviny, ale také skládají seznamy svých předsevzetí a cílů. Na předních příčkách spolu s hubnutím a změnou životního stylu se objevuje také změna svého vztahového statusu.

Mnozí se rozhodnou rozvést a rozejít s tím, kdo vedle nich byl během Vánoc a kdo během té doby potvrdil, že je všechno jen ne životním partnerem. Mnoho z těch, kdo ale svátky trávili jako nezadaní, se rozhodnou změnit právě tuto skutečnost. A vrhnou se hned od 3. ledna na seznamky. Nejrůznější internetové a mobilní aplikace očekávají po zkušenostech z let minulých nárůst aktivity na svých webech o sedmatřicet procent.

Zpestření zimy

První týdny v lednu jsou vůbec nejlepším obdobím pro lov partnerů. Na seznamkách je nejvíce nových tváří a vracejí se tam také ti dosud neúspěšní členové a všichni jsou dychtiví najít novou lásku a začít rok 2017 vztahem.

Celou situaci podporuje také návrat do šedivé pracovní rutiny s velmi dlouhou vyhlídkou na další dovolenou či státní svátek. Ideálním zpestřením této zimní temnoty, kterou často provázejí deprese, jsou právě milostný život a sex.

Chce to trpělivost

Podle odborníků je však třeba se obrnit trochu trpělivostí. Ačkoli je na seznamkách spousta nových profilů a vyšší pohyb těch stávajících, průměrný uživatel dostane odpověď jen na třetinu zpráv, kterými novou známost osloví. Přitom z průzkumů z předchozích let také vyplývá, že muži jsou mnohem aktivnější než ženy.

„S Vánocemi za zády je leden časem pro čerstvý začátek a návrat na scénu randění. Navíc už neexistuje vyhlídka nějakých večírků, kde se dají prolomit ledy, seznamky jsou teď ideálním prostředkem, kterým se lze zabavit i v práci a zjistit, jestli není v okolí někdo vhodný pro lásku,“ uvedla mluvčí seznamky Match.com Jenny Mitchellová.

Pozor na fotku

Proces hledání a oslovování vhodného protějšku usnadňují nejrůznější aplikace, které však nikdy nezprostředkují realistický dojem. S profilovými snímky je možné doslova kouzlit a čachrovat, takže spousty zájemců má i člověk, který by jinak nevynikl. Pomineme-li polemiku, zda je to dobře či nikoli, zůstane několik dobrých rad, jak svou šanci na seznámení zvýšit. Podle amerických psychologů třeba tím, že vypadáme na profilové fotce prostorně. Nikoli obézně. Ale roztáhneme ruce a postavíme se zeširoka.

Uživatelé seznamek, kteří stojí na fotce s rukama roztaženýma či významně s vypnutou hrudí a rukama vbok, působí nejatraktivněji. Naopak lidé shrbení a se zkříženýma rukama a nohama působí nejméně přitažlivě.

„Naše objevy naznačují, že v kontextech randění moderní doby, v nichž je počáteční přitažlivost často určována rychlým rozhodováním následujícím po velmi krátké interakci či pohledu na fotografii, zobrazování expanzivního postoje zvyšuje šanci uživatele na romantický úspěch,“ tvrdí autoři jedné ze studií, které vedla doktorka Tanya Vacharkulksemsuková z University of California v Berkeley.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat