Volám, voláš, esemeskujeme… aneb Jak na vztahy na dálku

12.01.2012 | Vztahy

Vztahům na dálku nedává většina lidí nějaké extra velké šance. Ale existují a poměrně často i fungují. Pokud se v takovém vztahu nacházíte i vy, máme pro vás pár pravidel, která je dobré dodržovat.

Volám, voláš, voláme…

Telefon je asi nejlepší vynález pro vztahy na dálku. Slyšíte hlas milované osoby, můžete se jí (více méně bezprostředně) svěřit se starostmi, pochlubit úspěchy, ale také můžete nabídnout ucho k poslouchání. Nejlepší je volat každý den.

V dnešní době se však telefonování neomezuje pouze na sluchové vnímání – technika nám dovoluje milovanou osobu i vidět, třeba na šikovném mobilu nebo na počítači, díky programům typu Skype apod.

… a píšeme

Moderní technika ovšem umožňuje komunikovat i jinak. Pošlete mail, SMS nebo MMS zprávu, zveřejněte status na Facebooku apod. Možností jak být spolu (i když jste každý na jiném konci světa) je bezpočet, tak je využívejte.

Mimochodem, nejen nejnovější technické výdobytky umožňují komunikaci – zkuste vzít pěkně postaru do ruky a pero, kupte hezký dopisní papír a obálku a napište klasický milostný dopis. Uvidíte, že má stále svoje kouzlo!

Nezapomínejte na romantiku

Možná se nevidíte každý den, ale i tak můžete udělat nějaké to romantické gesto. Nechte své milé třeba doručit květiny, pošlete svému manželovi malý dárek, nechte mu zahrát oblíbenou píseň, prostě zapojte fantazii a udělejte druhému (a tím i sobě) radost romantickým „dárkem na dálku“.

Cestování si rozdělte

Jednou jeďte za partnerem vy, podruhé ať přijede on. Pokud totiž „návštěvy“ vykonává jen jeden z dvojice, začne se po čase cítit jako ten, kdo do vztahu investuje víc, zatímco jeho milovaný/á se zrovna moc nesnaží, aby byl/a s ním. A to není dobrá cesta…

Počítejte se změnami

Koordinace vztahu na dálku vyžaduje úsilí, ale občas se stane, že všechno nevychází tak, jak jste si představovali. Domlouvali jste se, že se uvidíte každý víkend, ale teď musí partner dvakrát do měsíce o sobotách a nedělích na školení? Partnerka měla přijet na celý týden za vámi, ale onemocněl jí člen rodiny, a tak zůstala doma? Život zkrátka nefunguje podle nalinkovaného harmonogramu, a tak se budete muset přizpůsobovat aktuální situaci. I to je důležité, aby měl váš vztah šanci všechny těžkosti přestát.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat