5 vět, po kterých vám ON zaručeně uteče!

29.05.2012 | Vztahy

Lámete-li si hlavu, proč vám muž nezavolal, když jste se spolu měli během večeře tak hezky, možná za to může vaše výřečnost… Čím spolehlivě odradíte svůj protějšek od pokračování ve vztahu?

Někdy jsme obětí našich vlastních slov – aniž bychom si to uvědomily, přinutíme muže vzít nohy na ramena a než se nadějeme, vyhlídky na harmonický vztah jsou v troskách. Kdy je opravdu mlčeti zlato?

Které věty bychom prvních pár týdnů neměly vypouštět z úst?

1.    „To víš, moje biologické hodiny už hlasitě tikají…“

Samozřejmě, že v určitém věku poměřujeme budoucího partnera i podle toho, zda by byl dobrým otcem našich dětí, ovšem než o nich začnete mluvit, nechte si nějaký čas. Muž se totiž může začít cítit jen jako „nástroj“ pro vaše rozmnožovací touhy… Navíc nemusí být na takový závazek po pěti minutách (pěti dnech) známosti připraven.

2.    „Páni, ten Bruce Willis (dosaďte oblíbeného herce) je tak sexy, s ním bych si dala říct hned!“

Jistě, i když jsme zamilované, líbí se nám jiní muži a nemusíme to držet zrovna v tajnosti – ovšem před „novým objevem“ raději pusu zamkněte. I když tím nevinným prohlášením vůbec nic nemyslíte, může to citlivější muž vnímat i jako útok na svou sexualitu a svou přitažlivost. A s tím není dobré si zahrávat…

3.    „Myslíš, že ta holka na baru je hezká?“

Páčit z něho na první schůzce, jestli se mu ta či ona žena zdá atraktivní, jej může přivést do poněkud trapné situace. Jako byste z něho páčily, aby vám potvrdil, že vy jste jediná přitažlivá dívka v celém podniku. Navíc tím prozrazujete svou vlastní nejistotu a nízké sebevědomí. To není nic, co byste na první schůzce měla dělat…

4.    „Úplně mi připomínáš mého tatínka!“

Představte si, že vás nad opulentní večeří první schůzky přirovná ke své mamince. Jak byste se cítila? Tak vidíte… Víc není potřeba vysvětlovat.

5.    „A kolik vyděláváš?“

Pokud nechcete vypadat jako zlatokopka, takováhle otázka vás nesmí ani napadnout. Kromě toho – vůbec nic vám do platu vašeho protějšku v začátcích vztahu není.

6.    „Už vidím, jak to budeme vyprávět našim dětem!“

Na první schůzce na vás číšník převrhl sklenici s vínem? Ano, je to sice historka hodná šíření, ale radovat se, že máte co vyprávět dětem – které navíc ani nemáte a neplánujete –, je trochu předčasné. Stejně jako v bodě 1).

7.    „Na fotkách jsi vypadal úplně jinak… tak nějak líp…“

Seznámili jste se přes inzerát na webu? Na tom není nic divného, spousta lidí tak najde své štěstí v podobě životního partnera. A ano, každý vypadá na fotkách jinak (navíc se do profilu na internetu snaží najít fotku, která zaujme a maximálně mu lichotí). Ovšem poukázat na tuto skutečnost, je krajně hrubé a neslušné. Takové chování je neodpustitelné.

8.    „Můj bývalý byl v posteli třída.“

Tohle je takový extrém, který jsme použili, abychom ilustrovali, že vychvalování (nebo naopak přílišné hanění) vašeho ex-partnera je na první schůzce cestou do pekel. Takže se takovému chování snažte vyhnout.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat