Pomoc, jsem poslední single v okolí!

17.07.2012 | Vztahy

Všechny vaše kamarádky jsou vdané, zadané, mají dokonce děti, jen vy jste single. A tlak okolí začíná být nesnesitelný… Jak se z něj nezbláznit?

Zbavte se stigmatu

Naše společnost dokáže být k single ženám pěkně krutá – od určitého věku nad nimi prostě zlomí hůl a odepíše je jako staré panny, hysterky a „divné ženské, co si nebyly schopné najít chlapa“. Před pár lety vyšel v jednom americkém časopise dokonce článek, který čtenářům sděloval, že nezadaná, vysokoškolsky vzdělaná žena starší 40 let má větší šanci, že zemře při teroristickém útoku, než že se vdá… Povzbudivé, no ne?

V takové atmosféře je hodně těžké nepodlehnout splínu a depresím, zvláště když se zdá, že všechny ženy vašeho věku někoho mají, zatímco vy jste nejspíš jediná single žena na planetě. Ale nepodléhejte panice! Jednak zdaleka nejste sama (i když to samozřejmě není nijak důležité), jednak svou spřízněnou duši také najdete! Co na tom, že to bude o pár let později než vaše kamarádky? Je to váš život, ne jejich. (Čtěte také: Jste single? Vytěžte z toho co nejvíce!)

Nepodléhejte tlakům

To se samozřejmě snáze řekne, než udělá, zvláště když vám na rameni pláče maminka, neustále opakující, že už se chudák vnoučátek ani nedožije, přátelé vám neustále nabízejí, že vám dohodí single kamaráda, který „už je taky takovej ztracenej případ jako ty“, a tak podobně. Rychle si někoho vzít, jen abyste vyhověla konvencím a představám druhých, se vám může pěkně vymstít. Vážně chcete riskovat, že budete zbytek života nešťastná, jen proto, abyste utišila okolí? Nezapomeňte, že jediný, kdo má právo rozhodovat o vašem životě, jste vy.

Uvědomte si výhody

Tak jo, možná taky toužíte po manželovi a dvou dětech, jako má vaše kamarádka (vlastně všechny vaše kamarádky), ale nezapomínejte, že být single s sebou nese i pár výhod. Tak například jste paní svého času – domů si můžete přijít, kdy chcete, dělat můžete, na co máte chuť. Nikdo vás nekontroluje, nemluví vám do věcí, můžete flirtovat o sto šest, můžete randit, s kým se vám zachce, zkrátka nenechte si namluvit, že jste nějaká chudinka! Naopak, koukejte si to čekání a hledání Pana Pravého pěkně užít! (A víte vůbec, co muži nesnášejí na single ženách?)

Co opravdu chcete?

Napadlo vás někdy, jestli nejste single vlastně proto, že single být chcete? Že všechno to trápení, že ještě nejste vdaná, ve vás vyvolává vaše okolí, nikoli vy sama? Co když ta úžasná manželství, která svým kamarádkám tiše závidíte, nejsou tak bez chybiček, jak si představujete? Zamyslete se i nad tímto aspektem – možná prostě nejste ještě na tak velký závazek připravena. Nebojte, že by bylo pozdě, až budete. Pozdě není nikdy!
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat