5 věcí, kvůli kterým se s NÍM ani nemá cenu hádat

25.09.2012 | Vztahy

Často stačí úplné hlouposti a nedůležité maličkosti, které váš partner či partnerka udělá, a vylítnete jako saze. Přitom mnohem adekvátnější reakcí by byl hluboký nádech a počítání do deseti. Kvůli jakým hloupostem se hádáme zbytečně?

Ponožky

Nebo kalhoty, triko, trenky, které váš miláček (ano, tohle je z 90 % mužská doména) namísto do prádelního koše hodí na podlahu. Jasně, řekla jste mu stokrát, že takhle se prostě prádlo neuklízí a že nejste jeho služka, ale stejně najdete zmíněné kousky oblečení na zemi druhý den znovu. Věřte, není v tom žádná neúcta k vám či vaší práci, prostě se to občas stává. A co je lepšího než začít křičet? Vezměte z podlahy zmíněné odhozené kousky oblečení a dejte mu je třeba na jeho židli. A pak opět v klidu vysvětlete, kam se špína hází… Vážně, za rozčilování taková maličkost nestojí.

Mapy

A navigace obecně. Tyhle scény zná snad každý – muž řídí, žena jako spolujezdec naviguje. Muž má „mapu v hlavě“, žena „přece viděla ten ukazatel, co říkal, aby jeli vlevo“. A pak se ztratí. Opravdu nemá cenu začít se hádat, kdo za to může, není třeba se rozčilovat. Budete-li se vehementně snažit oba najít tu správnou cestu, nejspíš nedojedete nikam. V klidu se oba nedechněte a dohodněte se, kdo „převezme velení“. (Pánové, čtěte: Návod pro muže: Chcete klidnou domácnost? Pak nám tohle zkrátka neříkejte!)

Bývalí partneři

Vytahovat na druhého minulost se vážně nedělá. A nevyplácí. V určitém věku se dá předpokládat, že nejste „jeho první“ (její první). Soustřeďte se proto raději na svou společnou přítomnost a budoucnost. Co bylo, stejně nezměníte a přidělávat si tím vrásky opravdu nemá cenu.

Tapety

Respektive vůbec barvy zdí a doplňků, ladění pokojů apod. Nemyslete si, že je něco takového mužům jedno – jen proto, že většina netuší, jaký je rozdíl mezi hráškově a mátově zelenou, nebo si nedovede představit, co znamená fuchsiová a levandulová, nemůžete předpokládat, že si společné bydlení můžete vyzdobit podle svého. Při dohadování proto odhoďte emoce a v klidu se snažte najít kompromis. Zkuste třeba na stěny zvolit neutrální barvu a zařízení místnosti přizpůsobit vkusu obou? Barvy se přece dají kombinovat! A spokojeni budete oba. (Dámy, víte, co bychom manželovi říkat neměly a pravděpodobně říkáme)

Televize

Hádat se kvůli tomu, jestli večer poběží fotbal nebo Ordinace, je vážně klišé. A zbytečné. Jistě, můžete si pořídit dvě televize, ale není to trochu zbytečné? Co se třeba v klidu domluvit, že dnes se budete dívat na to, co chce on, zítra na to, co chce ona. Nebo si prostě najděte v programu něco, na co se budete moci dívat oba. A taky můžete večer vyrazit ven (televizi člověk k životu nepotřebuje, opravdu). Hádky nad ovladačem jsou vážně pěkná hloupost…
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat