Zády k sobě i "na lžičku": To jak spíte odhalí, jaký vztah s partnerem máte!

Pozice partnerů při spánku vyjadřuje mnoho o kvalitě jejich vztahu, o jejich vzájemném postoji, rovnosti či podřízenosti a kvalitě lásky. Varováním by mělo být pro partnery především to, když se při spánku oba krčí na opačném konci postele a během noci se dotknou jen omylem.

Psycholožka Pam Spurr z Londýna tvrdí, že pozice partnerů v posteli je výborným indikátorem jejich emocionálního statusu ve vztahu.

Prvním typem pozice jsou takzvané lžíce, kdy partneři do sebe zapadají. Oba leží na stejném boku a jeden zapadá zády do přední strany druhého. Pokud je za zády partnerky muž, pak se jedná o typického tradicionalistu, co chce ženu chránit. Muž přitom může ženu hladit, mazlit a laskat po celém těle. Pokud se dvojice v této pozici nemazlí a nelíbá, může jít o lásku už jen platonickou. Když je za zády muže žena, pak je to velmi silná bytost, která je páteří vztahu a je také velmi pečující. Muž se naopak nebojí přenechat zodpovědnost na ženě a považuje ji za emocionální kotvu. Pokud to takto vyhovuje oběma partnerům, je to v pořádku.

Pokud se dvojice otočí zády k sobě a nedotýká se jimi, intimita se z jejich vztahu vytratila a jsou na sobě nezávislí. Pokud to oběma vyhovuje, je to v pořádku, ale může znamenat především ochladnutí citů ve vztahu. Pokud se ale dotýkají těsně, mají se stále rádi, jen si v noci rádi pohodlně odpočinou.

V případě, že jeden partner leží na zádech roztažený přes půl postele a druhý se k němu na kraji pelesti točí zády tváří ven, pak je jasné, kdo má ve vztahu nadvládu. Je to roztažený jedinec, který bývá sobecký a ignoruje potřeby protějšku. Vytlačovaný by měl začít dávat asertivně najevo, co chce a potřebuje.

Jeden leží na zádech a druhý si na něj zboku přilehne s rukou kolem hrudi. Partner ležící na zádech představuje emocionální sílu ve vztahu a rád je emocionální oporou druhému.

Jeden leží stočený do klubíčka čelem k druhému, jenž je na zádech
. Stočený jedinec potřebuje utěšit a má pocit, že nemůže své emoce a potřeby partnerovi dostatečně vyjádřit. Jedinec ležící na zádech je většinou netečný k potřebám partnera. V tu chvíli je nejvyšší čas začít o všem otevřeně mluvit.

Pokud jeden partner leží na zádech a druhý k němu vztahuje prsty a sám leží na břiše, pak se jedná o vztah silně submisivně-dominantní. Jedinec ležící na zádech je tím s převahou a nadvládou, ležící na břiše se podřizuje.

Konečně do sebe propletené dvojice dotýkající se svými erotogenními zónami a proplétající do sebe nohy a ruce jsou dvojicemi vyjadřujícími zamilovanost, smyslnost, vášeň a zřejmě také začátek velmi romantického vztahu.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

83 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
194 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat