Proč zůstáváme v nešťastném vztahu?!

11.03.2015 | Vztahy

Lidé s nízkým sebevědomím neznají vlastní hodnotu, často mají sebedestruktivní tendence, a tak nezřídka zůstávají v nešťastných vztazích. S tímto závěrem přišli psychologové z Kanady, podle nichž si lidé mající nízké sebevědomí komplikují životy tím, že se nedokážou vymanit ze zhoubného partnerství. Nefunkčnost partnerství přitom ovlivňují především svým chováním.

„Lidé s nízkým sebevědomím nedokážou nahlas vyslovit své námitky, takže setrvávají v nespokojeném vztahu jen proto, že mají strach z odmítnutí ze strany partnera,“ tvrdí doktorka Megan McCarthy z University Of Waterloo v Kanadě.

Lidé s nízkým sebevědomím mají tendenci být negativnější a více si stěžovat, ale pouze na společenské situace, zatímco v partnerství se zdráhají řešit problémy.

„Milující partneři musejí dávat pozor na to, zda se jejich protějšek účastní otevřené a upřímné konverzace o vztahu, protože to není tak, že neprojevují zájem, ale spíš se cítí nejistě a mají strach z toho, že budou raněni,“ dodává doktorka McCarthy.

Většina lidí s nízkým sebevědomím se chová ve vztahu defenzivně, chrání sama sebe a vyhýbá se konfrontacím. Jenže neschopnost řešit vážné problémy ve vztahu má na vztah samotný i na psychiku člověka destruktivní vliv. „Partneři se musejí naučit o všem spolu mluvit konstruktivně, odpustit si a zapomenout,“ dodává McCarthy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:01
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat