Muži NEmají rádi vtipné ženy, ale ty, které...

13.03.2015 | Vztahy

Jste vtipná a bystrá žena, která každého rozesměje? Pak to možná budete mít velmi těžké se sháněním mužů. Pánové totiž sice humor rádi mají, ale jen ten svůj. A tak chtějí ženu, která se bude smát jejich vtipům, nikoli takovou, která s nimi ve vtipnosti bude soutěžit. Tvrdí to doktorka Liana Honeová z Miami.

„Když si má muž vybrat mezi dvěma ženami, z nichž jedna ho dokáže rozesmát, zatímco druhá se bude smát jeho vtipům, vybere si tu druhou,“ tvrdí doktorka Honeová z University of Miami.

Pozitivní na výsledcích výzkumu Honeové je to, že ženy řadí vtipnost partnera a jeho schopnost rozesmát je mezi největší priority z mužových vlastností.

Schopnost rozesmát druhé je považována za projev vyšší inteligence. Znamená to tedy, že muži – alespoň ti američtí, s nimiž Honeová pracovala – nemají rádi ženy chytřejší, než jsou oni sami.

„Když víme, že humor vyžaduje velkou jazykovou obratnost, ženy považují používání humoru jako projev, že je muž mentálně zdatný a má dobré geny,“ míní doktorka Honeová.

Vtipné ženy by si neměly zoufat a měly by spíš bojovat se sexismem ve společnosti. Je totiž jasné, že muži stále nedokážou přes své ego – které v nich budovali jejich otcové, matky a společnost – přenést inteligentnější ženy. Tedy mnozí. Samozřejmě po světě chodí spousty psychicky vyrovnaných a vyspělých mužů, kteří dokážou vtipnou partnerku ocenit a necítí se její inteligencí a humorem nikterak ohroženi. A na ty je důležité myslet a vyhnout se zobecňování.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat