5 nejhorších porozchodových strategií. A dost!

19.03.2015 | Vztahy

Rozchod. Už to samotné slovo zní bolestivě. Ovšem my lidé jsme experti na to, jak si už tak těžkou situaci ještě ztížit. Například když po rozpadu vztahu zvolíme některou z následujících strategií.

Strategie č. 1: „Vždyť se nic neděje, život jde dál...“

Ačkoli prožíváme jednu z největších bolestí života, navenek se tváříme, že jsme v pohodě. Ne, díky, nepotřebuju o tom mluvit, kdepak, je mi dobře! Potlačování negativních emocí se ale může nepěkně vymstít. Pamatujte, že každý má právo na smutek i jeho projevy. A přiznáte-li si to, budete se s rozchodem vyrovnávat snáz.

Strategie č. 2: „Můj život skončil!“

To je pravý opak strategie č. 1. A ani tento přístup vám dvakrát nepomůže. Ano, rozchod bolí a samozřejmě budete nějaký čas pociťovat smutek, ale opravdu to není konec světa! Skončil váš vztah, ne váš život. Ta bolest nakonec poleví, vy najdete lásku svého života a na tohle těžké období už budete koukat jenom jako na nepříjemnou vzpomínku. Neodmítejte pomoc přátel nebo podporu rodiny. Pomohou vám udržet se nad vodou!

Strategie č. 3: „Kde je další láhev?“

Po alkoholu sáhne v těžké životní situaci řada lidí – a ne že by to byl dobrý postup. Alkohol vám sice pomůže cítit se lépe, ale jen na pár hodin. Pak se dostaví nepříjemné vystřízlivění (doslova i obrazně) – nejenže vám bude fyzicky špatně, ale budete pořád čerstvě single se zlomeným a bolavým srdcem (o morální kocovině třeba z toho, že jste se vyspali s někým, koho ani neznáte, protože vám to v opilosti přišlo jako dobrý nápad, ani nemluvíme).

Strategie č. 4: „A už si někoho našel/našla? Jak to zvládá?“

Úporná snaha vyšpehovat ze života vašeho/vaší ex co nejvíce informací prostřednictvím společných známých, je trochu ubohá. A věřte, nijak vám to nepomůže! Co vás potěší víc – že člověk, kterého jste milovali, trpí depresemi a žalem, nebo že už je zase šťastně zamilovaný až po uši? Zkrátka něco takového nemůžete vyhrát, lepší pocit tím nezískáte.

Strategie č. 5: „A co zítra, nezajdeme na kafe?“

Ano, možná jste si při rozchodu řekli, že se budete snažit zůstat přáteli (mimochodem, většinu je to jen taková milosrdná lež – jestliže vám někdo zlomil srdce, nebudete ho chtít nějakou chvíli vidět). Jenže to neznamená, že byste to měli vzít doslova. Jednomu z vás to totiž může ublížit. A i když vy máte pocit, že by vám nic neudělalo, kdybyste prostě jen tak vyrazili na večeři jako dva kamarádi, bývalý partner/partnerka to může vnímat jinak. Tak nebuďte sobečtí!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat