Kdy muži jedí mnohem méně?

Muži, kteří chtějí omezit svůj apetit a snížit frekvenci návštěv lednice či kuchyně, by mohli využít nové poznatky psychologů z Arkansasu. Těm se při experimentálním výzkumu podařilo prokázat, že chuť na jídlo a množství zkonzumovaných potravin se sníží, pokud na pokrm svítí modré světlo.

Na ženy tohle bohužel nepůsobí. Na apetit mužů má však modré světlo tlumivý účinek, takže modrým světlem osvícená lednice, kuchyně či jídelna mohou přispět k tomu, že muž sní méně.

„Pokrmy osvětlené modrým světlem nevypadají tak chutně, takže u mužů dojde ke snížení hédonistického dojmu z pokrmu,“ uvádějí autoři výzkumu z University of Arkansas.

Modrá barva je u potravin a pokrmů velmi vzácná, tento odstín působí jedovatě a snižuje chuť na tento pokrm. Ale jen u mužů. Podle vědců je to tím, že ženy mají mnohem citlivější nos a reagují na pachy silněji než na vizuální stimuly. Proto se řídí spíš čichem, muži zase naopak zrakem.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
20 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat