3 důvody, proč si každý den dopřát šálek kávy

Pokud jste milovníky tohoto úžasného nápoje, máme pro vás dobrou zprávu – už dávno neplatí, že nám káva škodí! Právě naopak, existují vědecky podložené důvody, které jasně ukazují, že nám její pravidelná konzumace (samozřejmě s mírou) prospívá.

Jak konkrétně nám káva pomáhá?

1. Nastartuje paměť

Dokázala to studie Univerzity Johnse Hopkinse – kofein pomohl jejím účastníkům lépe si pamatovat nejrůznější věci po dobu až 24 hodin od konzumace (v porovnání se skupinou účastníků, kteří pili placebo). Takže čeká-li vás složité jednání, zkouška ve škole apod., svěřte se šálku kávy.

2. Pomůže ve sportu

Dopřejete-li si kávu před tím, než vyrazíte například do fitness centra, neuděláte chybu. Lépe se vám bude cvičit, budete vytrvalejší. A to znamená, že budete snáze hubnout nebo nabírat svaly.

3. Nakopne při sexu

Tohle je dobrá zpráva hlavně pro pány, kteří mají občas problémy s erekcí (pravidelné problémy, tzv. erektilní disfunkci, je nutné řešit s lékařem!). Díky kofeinu obsaženému v kávě se zvýší krevní oběh – a krev se dostane i do oněch správných míst. Za zkoušku to stojí!

Mimochodem, s kofeinem to v žádném případě nesmíte přehánět! Maximální množství, které byste svému tělu měli dodat, se rovná asi 3 až 4 šálkům denně. Jinak hrozí vážné zdravotní následky!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat