4 důkazy, že čokoláda je zdraví prospěšná!

Jste milovníky čokolády a hodil by se vám nějaký argument, který by vaši vášeň podpořil? My vám jich nabídneme hned několik!

Konkrétně vám nabídneme 4 důkazy, že čokoláda, tedy ta opravdu kvalitní (s vysokým obsahem kakaa) a v přiměřeném množství (a opravdu nemáme na mysli tabulku denně) vašemu organismu prospívá. Ostatně jak uvidíte, potvrdily to vědecké studie!

Důkaz č. 1: Vaše srdce bude silnější

Který jiný orgán je tak důležitý jako srdce? Sám o sobě nejspíš žádný. A tak je nutné srdce rozmazlovat. Ano, třeba čokoládou. Hned několik studií potvrdilo, že kvalitní hořká čokoláda prospívá našemu srdci. Tak například snižuje nebezpečí infarktu myokardu, krevní tlak i riziko mrtvice. Děkovat můžeme silným antioxidantům obsaženým v kakaových bobech.

Důkaz č. 2: Váš mozek dostane potřebnou energii

A když jsme zmínili srdce, nemůžeme zapomenout na mozek! Nedávná studie odhalila, že nejvíce držitelů Nobelovy ceny (v jakékoli oblasti) pochází ze zemí, v nichž se čokoláda a její konzumace těší velké oblibě (tedy měřeno její spotřebou v přepočtu na obyvatele). Takže pokud přemýšlíte o Nobelovce, zdá se, že bez čokolády na ni nedosáhnete.

Důkaz č. 3: Vaše děti budou šťastnější

Který rodič by neudělal cokoli pro štěstí svých dětí? Takže milí pánové, pokud vaše partnerka čeká potomka, pěkně ji zásobte čokoládou. Proč? Finská studie ukázala, že matky, jež během těhotenství jedly každý den kousek čokolády, porodily děti, jež se více usmívaly, méně plakaly a byly všeobecně šťastnější. Za pokus to stojí, co říkáte?

Důkaz č. 4: Půjdou vám počty

Přemýšleli jste někdy o tom, proč vám ve škole nešla matematika? Možná jste si nedopřávali dostatek čokolády! A tak jestli chcete v téhle „disciplíně“ (tedy matematice, nikoli spotřebě čokolády) podpořit své potomky, zabalte jim na svačinu do školy pár kostiček čokolády. Britští vědci přišli s výzkumem, že studenti, kteří pravidelně jedli čokoládu, dosáhli lepších výsledků v matematice než jejich spolužáci, kteří téhle sladkosti nijak zvláště neholdovali. To zní rozumně, co říkáte?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat