5 předsevzetí, která potěší vaše tělo. Zkuste je!

Nový rok je tradičně spojen s předsevzetími. Zkuste si dát letos taková, která prospějí vašemu organismu, vašemu zdraví. My vám poradíme, jak začít!

Nemáme na mysli tradiční předsevzetí jako „zhubnu“, „přestanu kouřit“, „začnu se hýbat“ - ta byste si rozhodně měli dát, pokud cítíte, že jsou potřeba (a v případě kouření je to jasné ANO). Přidat můžete ještě pár maličkostí, z nichž bude vaše tělo nadšené.

Předsevzetí č. 1: Začnu spát nahý/nahá

Nejenže si budete blíž s partnerem/partnerkou, ale ochráníte i své intimní partie, které se v pyžamu docela „potí“. A jsou tak velmi přitažlivé pro nejrůznější mikroby.

Předsevzetí č. 2: Zapřemýšlím nad léky

Spousta z nás užívá zcela zbytečně spoustu léků, některé z nich se dokonce – aniž bychom to věděli – negativně (a možná i nebezpečně) ovlivňují. A to naše zdraví velmi ohrožuje. Poraďte se s lékařem nebo lékárníkem, popište jim, co vše a jak užíváte. A nezapomeňte ani na doplňky stravy!

Předsevzetí č. 3: Omezím moderní technologie

Technologie ovládají náš život víc, než by bylo zdrávo. Především chytré mobilní telefony jsou v tomto ohledu „zákeřné“. Usínáme s nimi, probouzíme se s nimi, online jsme prakticky pořád. Zkuste proto počkat nejméně hodinu po probuzení, než po telefonu sáhnete a připojíte se. A přestaňte ho používat alespoň hodinu před tím, než se zachumláte do postele.

Předsevzetí č. 4: Budu více mrkat

Že to zní poněkud kuriózně? Jenže to má svou logiku. Především pokud pracujete s počítačem. Ten totiž způsobuje, že „zapomínáme“ mrkat (to samé platí o chytrých telefonech, tabletech nebo televizi). A tím se vysušují oči, což může vyústit v potíže se zrakem.

Předsevzetí č. 5: Objednám se na preventivní prohlídku

Pokud jste loni prevenci neabsolvovali, zavolejte svému lékaři a objednejte se. Znát svůj zdravotní stav je důležité – navíc se při běžné prohlídce mohou ukázat skryté potíže, jež by bylo těžké léčit v pozdním stadiu, kdy už by se manifestovaly.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat