Komentáře k článku

xxxx 19.02.2019

Nejhorší na tom článku je to, že drtivá většina čtenářů si přečte jen nadpis, pak jen pár jich začnou ten článek číst a jen mááááááálo kdo si ověří fakta (pravdivost). A nakonec se mezi lidmi šíří zprávy o hrůzách e-kouření, jako lavina. V mém okolí stále ještě přetrvává názor, že e-cigarety jsou horší než klasické. Zřejmě následek článku před několika lety.

Telekes 19.02.2019

Ty si, ale blazinek*18*

František Vokurka 19.02.2019

Ano chtít po náruživé divačce Ordinace, Ulice, Pojišťovna štěstí (viz bio autorky článku) kritické myšlení, ověřování informací nebo alespoň odkaz na zdroj je nad její intelektuální schopnosti, proto bastlí články pro blog jako je bety.cz

Ten co nekouri cigara 18.02.2019

Retka se min prodavaj?

Karlos 18.02.2019

Mě by docela zajímalo z jakého ověřeného zdroje paní čerpala. Dám jednu radu zdarma. Než něco napíšete, ověřte si to, ať pak nevypadá člověk jako hlupák.

Mirda. 18.02.2019

Nejčastější příčinou smrti je narodit se.Bylo by načase to zakázat.

Simi 18.02.2019

Co se stane, když třetina kuřáků jen v ČR přejde na elektronickou cigaretu? Kolik tabákový průmysl a stát bude ochuzen o peníze? Jasnou odpověď máte - tento článek

natala 17.02.2019

Proč každý řeší kuřáky.Co naše továrny.Nádherný vzduch.Prý mají emise,těžko říct všechno podfuk.Kdyby všichni přestali kouřit tak naší nepracující by neměli z čeho žít a poslanci by si nemohli zvyšovat platy. Z kouření rakovina,další nesmysl.Znám lidi co v životě nekouřili a umřeli na rakovinu plíc. Ted mudrujte nekuřáci

RAPL 17.02.2019

At ty smradlavé cigarety zdraží krabičku na 300kč.Závysláků ubyde a ten zbytek to tou cenou nákupu schodek doplatí.A měli by už měštáci zvednout zadnice od kancelářkýho stolku umaštěného od jitrnic a jít kontrolovat zastávky kde se hulí a dělají tam těma vajgly bordel a pokutovat to.

mates 17.02.2019

Neotravují smradem ostatní,ale stát přichází o poníze z DPH.

Robin 17.02.2019

https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1096902795-studio-6/213411010100409/obsah/252569-skodlivost-elektronickych-cigaret/ on je rok 2013???? všechno co má společnýho s potravinama je hodně kontrolováno takže článek je nesmysl ale úplně naprostej nesmysl :) akorát pak jde vaper (mtlko) po ulici a všichni na něj čuměj protože nějakej p*čus napíše totální pí*ovinu jak je to škodlivý a že nejsou žádný studie o tom jestli je vaping škodlivější než klasický cigarety

Jaroslav 17.02.2019

Mila pani vite o cem pisete? Ne ze? Jsem si to myslel.

Nekuřák 17.02.2019

Normální je nekouřit. Ale nevím, jestli jsem normální *3*

Zdeněk Vyskočil 17.02.2019

Měli by vás zavřít za lži a zcela nepravdivé informace. Stačí si prostudovat studie 3 Švýcarských klinik zabývajícími se výzkumem škodlivosti e-cigaret již 8 let Styďte se. Zajímalo by mne kolik vám tabákový průmysl za tuto snůšku keců zaplatil

Ivana 17.02.2019

Asi jsem stará nezdravá kuřácká "konzerva". Co s mým zdravím dělá cigareta, díky několik desítek starým výzkumům a pozorováním, vím. Že je to nezdravé také, ale nemůžu si pomoci. Nechlastám (úplný abstinent), nezahýbám, nekradu, v restauracích také nenadávám... Cigaretu mám i jako rituál,balím si "bagrem". Představa, že dávám do úst něco z plastu, kupuju do toho náplně s "chemií" nebo to dávám do dobíječky... Popř.mi to práskne před obličejem nebo v kapse. A ty "výzkumy" mi zatím taky nesedí. Jde podle mě jen o konkureční boj a zdravotní následky se dle mého dají vysledovat nejdříve za 10-20let užívání. A to už z důchodu nebudu mít peníze ani na jednu variantu ;-).

aw 17.02.2019

WHO (Světová zdravotnická organizace) doporučuje nahradit klasické cigarety těmi elektronickými. WHO > Pavla Horáková. Poslechněte doporučení WHO a neberte na vědomí demagogii Pavly Horákové. Pavlo Horáková, naplácejte si za ty články o el. cigaretách, co tu píšete. Ono totiž když napíšu A, tak bych měl napsat i B. Zopakujme si: Elektronická cigareta je a bude samozřejmě lepší než klasická a to jak pro uživatele tak i pro okolí. Když budete mít bussines a někdo se Vám do něj začne montovat, tak se Vám to taky líbit nebude a holt někdo má ostrý lokty, když jde o hodně, ale vážně hodně peněz (ehm..Morris..ehm). Uvolňování většího množství formaldehydu je dokázáno, pokud uživatel zahřívá kapalinu s nikotinem (nebo bez - tzv. liquid) na hodně vysoký výkon, plácnu 200W (z hlavy to teď přesně nevím), ale rozhodně to není ´´desetinásobně víc, než se vyskytuje v celé krabičce klasického tabákového výrobku´´. A většina e-kuřáků jede na výkon do cca 50W (až na jebnuté výjimky), kdy je výskyt formaldehydu zanedbatelný (oproti klasickým cigaretám). Klasická cigareta hoří - už to samo o sobě vypovídá, že se jedná o shit. E-cigareta pouze zahřívá kapalinu. Klasická cigareta (kuřák) smrdí. E-cigareta (´vaper´) voní (minimálně teda nesmrdí po kouři). V cigaretovém kouři se nachází tisíce škodlivých látek (mmj. i toluen, methanol, kadmium, nikl, amoniak, radioaktivní polonium), zatímco v aerosolu e-cigarety desítky..... .....a takhle by se dalo pokračovat hodně dlouho.

Jiří Lukáš 17.02.2019

E cigaretu už používám 6 let. Jestli je škodlivá nebo né o tom tady psát nebudu, ale jako první výhodu uvedu že je to nesporně daleko levnější varianta a to dost podstatně, za druhé nesmrdí a tedy ji klidně kouřím i doma, s přidáním aromatu v mém případě vanilky dokonce zlehka provoní interiér bytu. Další výhodou je že si třeba třikrát potáhnu a cigaretu schovám do kapsy, což u normální cigarety jaksi nejde, tu musí chudák kuřák vykouřit až k filtru a tím strávit u kouření daleko delší dobu. A na závěr: po šesti letech kouření E-cigarety na sobě necítím ani zlepšení ale ani zhoršení zdravotních obtíží spojené s dýcháním a kapacitou plic. Játra mám v pořádku a proto považuji tento článek pouze za pokus tabákových společností o to aby náhodou nepřišly o své zisky.

Pavel 17.02.2019

zase a opět jenom kecy....

Pavel 17.02.2019

Jasný lobby tabákových firem ...

nea 17.02.2019

Podobný článek tady byl nedávno. Od jiné autorky a i když jsem úplně nesouhlasila s tím co psala, bylo to alespoň trochu normální. Vy tady hrotíte téma a některé vaše články jsou na hranici poplašné zprávy.

aw nea 17.02.2019

mám dojem, že to byla stejná autorka

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat