Jste unavení, smutní nebo nemůžete spát. Vsaďte na čaj

Že mají bylinky léčebné účinky, se ví už od pradávna. Dnes lidé postupně upouští od chemie a vrací se zpátky k přírodním prostředkům. Kromě toho, že umí byliny vyléčit mnoho nemocí, umí totiž také ovlivňovat naši fyzickou aktivitu nebo psychickou pohodu.

„Nakopněte se“ břízou a kopřivou

Zejména v období zimy, kdy je málo slunečního svitu a snižuje se i příjem vitaminů z potravin, zažívá nejeden z nás dny, kdy nejsme schopni pro samou únavu vylézt z postele. Pro takovéto situace však máme řešení. Ideálním pomocníkem na zahnání únavy je výluh z březového a kopřivového listí. Abyste čaji dodali ještě větší sílu, můžete do směsi přidat rakytník.

Na nervozitu a nespavost je tu třezalka

Třezalka má úžasnou schopnost zklidňovat tělo i mysl. Je totiž přírodním antidepresivem, které působí proti stresu, špatné náladě a také úzkostným stavům. Navíc pomáhá podporovat hluboký a kvalitní spánek. Máte-li tedy potíže s usínáním nebo jen za sebou máte těžký den, dopřejte si před spaním šálek třezalkového čaje. Pití třezalkového výluhu se však nedoporučuje těhotným a kojícím ženám. Může také snižovat účinky antikoncepce.

Špatné zažívání? Vsaďte na pampelišku!

Trápí-li vás nadýmání, časté bolesti žaludku či opakované potíže s vyprazdňováním, sáhněte po kořeni pampelišky a uvařte si pořádnou zásobu čaje. Pampeliška pomáhá rovněž při očistě jater a blahodárně působí také na močové cesty.

Hubnutí podpoří guarana

Tento prášek je získáván ze semen dřevnaté liány paulonie nápojné, rostoucí v jihoamerických tropických oblastech kolem řeky Amazonky. Je úžasným pomocníkem, chceme-li shodit pár přebytečných kilogramů. Kromě toho, že dodává tělu energii, zrychluje celý metabolismus a přispívá k posílení nervové soustavy. Guarana tedy pomáhá hubnout rychleji a udrží nás v psychické i fyzické pohodě. Navíc zahání chuť na sladké.

Nevolnost a bolest hlavy

Trápí-li vás bolesti různého druhu nebo jste to jen přehnali s jídlem a teď vás tlačí žaludek, není nic lepšího, než zázvorový čaj. Zázvor se odpradávna používá ke zmírnění bolestí a navíc působí proti nevolnostem. Je vhodný i pro těhotné ženy, které jej ocení zejména v prvním trimestru, kdy těhotenské nevolnosti trápí nastávající maminky nejvíce.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:01
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat