Domácí dezinfekční gel na ruce rychle a snadno

Vysoká poptávka po antibakteriálních a dezinfekčních prostředcích způsobila, že se drogerie a obchody potýkají s jejich naprostým nedostatkem. To ale ještě neznamená, že sebe i své blízké nemůžete chránit!

Vzhledem k šíření koronavirové nákazy je aktuální situace opravdu kritická. K opatrnosti proto nabádá nejen vláda, ale i Světová zdravotnická organice, která každodenní nárůst počtu pacientů vyhodnotila jako pandemii (epidemie velkého rozsahu zahrnující několik kontinentů). V současné době nejsou k dispozici ochranné roušky ani dezinfekční gely, takže nezbývá nic jiného, než si tyto pomůcky opatřit vlastními silami. Jak si vyrobit domácí gel na ruce, který hubí vysoké procento virů a bakterií?

Postup, kterého se bát nemusíte

Ruční dezinfekční prostředek je vhodnou ochranou, kterou můžete mít stále při sobě, což je dnes v zájmu zachování zdraví vlastně naprostou nutností. Ten, který vám představíme, se skládá pouze ze třech surovin a umícháte si ho za několik málo minut. Jste připraveni začít?

Není čas ztrácet čas

K přípravě budete potřebovat nějaký vysokoprocentní alkohol, ideálně pak líh nebo isopropylalkohol. Pokud se ptáte, zda můžete využít kupříkladu vodku, tequillu nebo rum, lékaři od toho odrazují, neboť aby byla dezinfekce skutečně účinná, měla by mít minimální obsah alkoholu 60 procent. Jakmile odlijete zhruba 2/3 šálku, přidejte k němu poloviční množství gelu aloe vera, jež zafunguje jako zvlhčovač pokožky. Poslední přísadou je deset kapek esenciálního oleje. Konkrétní volba závisí na vás, silnými antibakteriálními vlastnostmi oplývá citronový, eukalyptový, mátový, hřebíčkový, skořivocý, levandulový, tymiánový nebo tea tree. Po důkladném promíchání všech složek je domácí gel hotov. Jenže teď se nabízí otázka. Umíte s ním správně zacházet?

Pravidla bezpečnosti práce

Získaný prostředek nestačí jen „šplíchnout“ do dlaní. Dbejte na jeho aplikaci i mezi prsty, hřbet rukou, okolo zápěstí, a pokud vám to situace umožní, nevynechávejte ani místa pod prstýnky. Dlužno dodat, že taková důkladná „masáž“ by měla podle hygieniků trvat alespoň 20 vteřin. Jakmile proces ukončíte, neotírejte se do kapesníku ani ruce neoplachujte!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat