Půlhodina cvičení denně je tou pravou cestou ke zdraví

Před hrozbou COVID-19 si nemůže být jistý vůbec nikdo. Pokud pro svou ochranu chcete udělat ještě něco navíc, zvedněte se z gauče. I tohle je totiž jistá forma spolehlivé prevence!

Co se týká denního nárůstu nakažených koronavirem, jsou čísla poměrně příznivá. Z tohoto důvodu také vláda postupně rozvolňuje opatření a pomalu ruší nouzový stav, který nás v mnohém omezoval. Ani tak bychom ale neměli usínat na vavřínech a slavnostně odhazovat roušky, protože podle epidemiologů virus ještě zdaleka neřekl své poslední slovo. Jak se proti nákaze chráníte vy?

Sportem ku zdraví? Potvrzeno!

Výhod častého pohybu je bezpočet. Cvičení zeštíhluje křivky, reguluje hladinu cholesterolu, posiluje kosti, zabraňuje depresím a navrací jiskru sexuálnímu životu. Dále zkvalitňuje spánek, dodává energii, zvyšuje produktivitu a prospívá paměti, zatímco snižuje pravděpodobnost diabetu. Nelze mu odepřít ani zásluhy v podobě fungujícího trávení nebo hezčí a mladistvější pleti. I když jsou tyto benefity dozajista vítané, podle statistik se pravidelnému sportu věnuje pouhá třetina našinců. Mohla by to změnit hrozba jménem COVID-19? Dost možná.

Pot jako ochranný prostředek

Nejnovější americká studie uskutečněná na University of Virginia by mohla zafungovat jako motivace. Z jejích poznatků totiž vyplývá, že půlhodina intenzivního kardiovaskulárního tréninku denně je velice prospěšná pro prevenci nejrůznějších respiračních onemocnění, do kterých spadá i zákeřný koronavirus.

„Pravidelné cvičení má mnohem větší přínos pro zdraví, než si lidé myslí. A zvláště v této těžké době. Pandemie by nikomu neměla bránit v pohybu, protože právě sport poskytuje ochranu před chorobami dýchacích cest. Každému tedy doporučuji běh, rychlou chůzi, cyklistiku nebo veslování. S pomocí těchto činností se také můžete snáze vyrovnat s úzkostí i stresem během trvání pandemie,“ vysvětluje lékař a spoluautor zmíněné studie Zhen Yan. Co že máte v plánu na dnešní odpoledne?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:01
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat