O velikost štíhlejší za měsíc? Jde to! (II. díl)

Zkuste několik osvědčených a vyzkoušených „triků“, jež vám během měsíce zajistí vytouženou menší velikost a které vašemu organismu naopak prospějí.

O velikost štíhlejší za měsíc? Jde to! I. díl

Trik č. 5: Žádné džusy

Pokud si kupujete krabicové džusy, bude to možná jeden z důvodů, proč se vám nedaří hubnout. I když si kupujete 100%, jste si jistá, že do něho výrobce nepřidal žádný cukr? Většina to tak totiž dělá, a to z naprosto jednoduchého důvodu – aby vám džus více chutnal (člověk má od přírody slabost pro sladší věci). A i když jste si jistá, že zrovna váš džus žádný přidaný cukr neobsahuje, zkuste se s ním rozloučit, nebo jej alespoň nepijte tak často. Ani 100% ovocné šťávy neobsahují tolik vlákniny jako čerstvé ovoce a vy se tak připravujete o důležité živiny. A navíc jsou džusy velmi kalorické. Vypijete v nich totiž mnohem více plodů, než byste dokázala kdy sníst. Takže namísto krabic s tímto nápojem nakupte kilo pomerančů nebo jablek a každý den si dopřejte ovoce pěkně vcelku. Spořádáte méně kalorií a prospějete svému zažívání vlákninou. Čtěte také: Pitný režim a dieta. Kterým nápojům se vyhnout? a Pozor na fresh džusy. Mohou vám i uškodit)

Trik č. 6: Šláftruňk

Spousta z nás si před spaním dopřeje sklenici (dvě, tři…) vína nebo piva, aby „se nám lépe spalo“. Ačkoli jsou účinky chmelu na zklidnění organismu prokázány, alkohol jeho působení často přebíjí, a tak ve skutečnosti nemá tahle sklenička před spaním na kvalitu spánku až takový pozitivní vliv, jak si myslíme. Zato tím svému tělu dopřáváme spoustu zbytečných kalorií. Jenže spousta z nás pije před spaním tak nějak ze zvyku, je to takový malý večerní rituál.

Pokud je to i váš případ, jednoduše zkuste víno nebo pivo vyměnit za jiný nápoj. Nejlépe bylinkový nebo zelený čaj. Žádné kalorie, zato spousta antioxidantů a v případě vhodně zvolených bylinek (heřmánek, meduňka, směsi s levandulí apod.) si navíc skutečně zajistíte lepší usínání.

Trik č. 7: Oběd s sebou

Ruku na srdce – jak vypadá váš oběd v běžný pracovní den? Zaběhnete někam do obchodu a koupíte si rohlík s vlašským salátem, pizzu u stánku, hamburger ve fast foodu, nebo třeba v rychlosti v kantýně slupnete pár knedlíků s omáčkou, karbanátek s kaší a tak podobně? O kalorické hodnotě není třeba dlouze se rozepisovat a o té nutriční už vůbec ne.

Takže co kdybyste si zkusila obědy balit do práce z domova? Jednak budete vědět, co přesně jíte (to se u většiny kdesi v rychlosti koupených pokrmů zrovna říci nedá), a ovlivníte i energetickou hodnotu jídla. Zkuste třeba celozrnný sendvič s kuřecím masem a zeleninou, grilované krůtí maso se salátem, tuňákový sendvič apod. A nezapomínejte na zeleninu! Zasytí, dodá organismu potřebné živiny a skoro žádné kalorie.

Trik č. 8: Milý deníčku

Všechno, co přes den sníte, si pečlivě zapište (ale opravdu všechno, i případné prohřešky proti vašim předsevzetím – upřímnost je důležitá i ve vztahu k sobě samé). Jednak získáte přesný přehled toho, co jste schopna denně spořádat, jednak zde funguje i určitý psychologický efekt – než byste zapsala, že jste snědla na posezení tabulku čokolády, to si ji radši nedáte.

Trik č. 9: Ostré a ledové

Zařaďte do svého jídelníčku pěkně kořeněná, pálivá jídla. Chilli, pepř nebo kurkuma totiž napomáhají spalování kalorií, takže na ně nezapomínejte. Bojovat s kaloriemi můžete i pitným režimem. Nejen tím, že budete dodržovat ony minimální 2 až 3 litry (podle tělesné námahy a počasí), ale budete pít vodu (žádné limonády, džusy apod.), a to navíc ledově vychlazenou. Než totiž naše tělo ledovou vodu ohřeje, vydá docela dost energie. Ovšem pokud nejste na ledové nápoje zvyklé nebo nedělají dobře vašemu zažívání, tenhle trik ani nezkoušejte, nadělal by více škody než užitku. Nepřehlédněte: Přirozené „spalovače“ tuku. Hubnutí půjde samo!

Trik č. 10: Polévka je grunt

Začínejte jídlo zeleninovou polévkou, respektive zeleninovým krémem – obsahuje minimum kalorií (samozřejmě pokud do ní nepřilijete smetanu nebo neposypete slaninou apod. – stačí zeleninu povařit ve vodě, dochutit bylinkami či kořením a směs promixovat), zato spoustu vlákniny a vody, takže vás nejen zasytí a vy toho pak sníte mnohem méně, ale ještě prospějete svému organismu. Ostatně takováhle polévka se hodí i v případě, kdy vás třeba večer přepadne náhlý hlad nebo chuť k jídlu. Není totiž nijak těžké jí vždy připravit o něco víc a přebytečné porce zamrazit. Budete tak mít vždy po ruce něco na zub.
TIP Bety: Cvičíte, zdravě jíte, a přesto kila nejdou dolů? Poraďte se ZDARMA s naší dietoložkou Lenkou! Zeptat se jí můžete i na to, kde hledat motivaci k hubnutí!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat