Za infekcí močových cest stojí i toaletní papír

Koupání k létu prostě patří. Už teď se děsíte infekce močových cest? Nebezpečí se paradoxně neskrývá jen v bazénu a mokrých plavkách! Který skrytý nepřítel ohrožuje zdraví vašeho rozkroku několikrát denně, a navíc po celý rok?

Trpíte-li na infekce a záněty močových cest, pak jistě víte, že je důležité převléct si mokré plavky, dodržovat pitný režim a také nepředržovat močení. Někdy však ani tato preventivní opatření nejsou nic platná. Bakterie z vnějšího okolí velmi snadno migrují.

Často cestují z konečníku přes močovou trubici právě do močového měchýře, kde se usadí a množí. Za předpokladu, že se tento stav neléčí, může infekce, která je celosvětově považovaná za nejčastější bakteriální problém, postupovat do ledvin a způsobit tak potíže v ledvinách. Smutné ovšem je, že epidemiologové kladou vinu i na toaletní papír!

Riziko v regálech obchodů

Je voňavý, nadýchaný, na sobě má líbivé obrázky a vy ho prostě potřebujete. Toaleťák však s každým otřením uvolňuje bakterie do vašich genitálií, což často vede k podráždění a možným infekcím. Nesklápíte před splachováním prkénko? Pak se připravte, že se kapičky nečistot z toalety dostanou do vzdálenosti až dvou metrů od záchodu, tedy i na toaletní papír. O zbytek už se postará příroda sama.

Dvojí riziko

Vagina absorbuje všechno, co je jí nabízeno, a to včetně stopových množství dioxinů, chemikálií a lepidel, které toaletní papír jako takový obsahuje. Kupříkladu je plný chloru, ale také formaldehydu, jenž se v papírenském průmyslu přidává kvůli zlepšení mechanických vlastností papíru. Nalézt se v něm dá i bisfenol A, což je velmi toxická látka narušující správnou funkci hormonů. Tohle všechno u citlivějších vagin může vyvolat alergické reakce a právě již zmíněnou infekci močových cest. 

Ta nejlepší možnost

To, že už je pozdě, poznáte především podle častého močení, pocitů pálení a řezání při vykonávání malé potřeby, bolestí v podbřišku, zvýšené teploty a zapáchající moči. Někdy se objevují i bolesti v bederní oblasti, postižené ženy si zároveň stěžují na časné nutkání na močení, přičemž nakonec vymočí jen minimum. Platí tedy, že ne každý barevný toaletní papír s parfemací s vaším zdravím nic neudělá.

V tomto směru se doporučuje toaletní papír z bambusu, který je pro svoji jemnost vhodný pro citlivou pokožku. Jelikož se jedná o čistě přírodní produkt bez parfemace, splňuje i potřeby na zachování zdravého životního prostředí. Pak už jen stačí dodržovat hygienické zásady.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat