7 maličkostí pro vánoční atmosféru. Jak na to?

Vánoce se nezadržitelně blíží – dokonce rychleji, než by si mnozí z nás přáli – a tak se všichni předhánějí v nejrůznější sváteční výzdobě svých příbytků a navození té pravé sváteční nálady. Jak na to?

Nemusíte omotávat okna blikajícím řetěze nebo rozvěšovat po bytě spoustu pestrobarevných ozdob. Zkuste to s některou z následujících „vychytávek“.

1. Něco zeleného

Jaké rostliny jsou typické pro Vánoce? Tak třeba vánoční hvězda, smrkové či jedlové větve ve váze, jmelí nebo cesmína. Pořiďte si některou z těchto rostlin a získáte skvělou dekoraci!

2. Kousek světla

Nemusíte si hned pořizovat světelný řetěz do okna, klidně si můžete vystačit se svíčkami. Ty totiž k Vánocům patří (a nejen na adventním věnci). Podívejte se v obchodech po nějakém vánočním svícnu a využijte brzkého soumraku!

3. Vánoční vůně

Tu pravou sváteční atmosféru vykouzlíte i pomocí vůní! Můžete si pořídit vánoční vonnou svíčku, ale třeba také jen zahřát v pánvi koření do perníčků nebo skořici s hřebíčkem.

4. Něco textilního

Proč nepřevléknout polštářky na gauči do povlaků s vánočními motivy? Nebo proč si nepořídit nějaký svátečně laděný pléd či přehoz? Také s vánočním ubrusem nemusíte čekat až na svátky – prostírat na něj už můžete teď.

5. Něco k poslechu

Koledy a další vánoční písně nebo tradiční Rybova mše – ani ty si nemusíte schovávat až na Štědrý den. Klidně si je pouštějte (a hlavně zpívejte) po celý advent!

6. Perníčky

Nemusíte být zrovna fanda do cukroví, ale perníčky byste si upéct mohli. Když už nic jiného – vykrajovat je a zdobit je skvělá zábava spojená s Vánoci. Navíc na dlouhé dny úžasně provoní byt!

7. Vaječný koňak/punč/svařák

Jaký je váš oblíbený vánoční nápoj? I naše chuťové buňky si pamatují, jaké chutě máme se svátky spojené. Tak toho využijte (ale nepřehánějte to, do Vánoc je přeci jen ještě docela dost času).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat