Dětský pokojíček: Místo pro hry i odpočinek

20.06.2011 | Bydlení a design

Pokračovatelé našeho života – děti – vyrůstaly ještě před několika desítkami let spolu s rodiči, leckdy i prarodiči třeba jen v jedné, maximálně ve dvou místnostech. Ani se jim nesnilo o komfortu, který mají k dispozici mnohé současné děti.

Nejvíce životního prostoru má jedináček se samostatným dětským pokojem. To sourozenci se většinou musí o místo ke hrám, k učení a ke spánku podělit. Zařizování dětského pokoje tak bývá pro rodiče někdy „těžký oříšek k rozlousknutí“, protože je potřeba do jedné místnosti umístit postele, skříně na oblečení, ale také knihovnu, psací stoly, a přitom tam musí zůstat dostatek místa pro hry a zábavu, leckdy velmi živou hru a zábavu. Do čtyřech zdí se prostě musí vměstnat obývák, ložnice i pracovna dohromady.

Nešetřete barvami

Pro vybavení dětských pokojů je charakteristická variabilita nábytku, který by měl být lehce přemístitelný, stejně tak jeho zaoblené hrany, a především jeho barevnost. Určitě bude vypadat jinak dívčí a jinak chlapecký pokoj a jistě se budou lišit i prostory, v nichž žije třeba smíšená sourozenecká dvojice.
V mnoha případech se volí ke spaní palandy, ale výhodou je, pokud se budou moci použít i jako samostatná lůžka, bude-li členění místností v bytě předisponováno, a každé dítě (hlavně, pokud se jedná o chlapce a dívku) bude mít v pozdějším věku k dispozici vlastní místnost. I ostatní nábytek může teenager využít dle svého vkusu a začlenit jej do nově vzniklého interiéru.

Důležitá je volba povrchové úpravy podlahy dětského pokoje. Samozřejmě že pro úklid a hygienu je praktičtější linoleum nebo v současnosti tolik oblíbené plovoucí podlahy, ale malé děti si hrají především na zemi, takže by se hodila tepelná izolace třeba v podobě několika malých koberečků, které bývají k dispozici i s dětskými motivy.

Splněná přání

Vaše děti také určitě ocení, když jejich pokoj oproti bydlení kamarádů bude něčím atypický. Nebraňte se zvláštním tvarům, materiálům a experimentům s barvami. Děti vnímají účelnost jako samozřejmost, ale originalitu jistě ocení i v nízkém věku.

Pokud budete toužit po radě, můžete se obrátit na odborníky například ze společnosti INDECO CZ. Na našem trhu působí již třináctým rokem, a byť jsou jejich stěžejním sortimentem skříně na míru, mají i program pro zařízení dětských pokojů. Můžete si vybrat ze širokého sortimentu, mezi nímž najdete například i nábytek, jehož výplní jsou lamely. Jestliže si necháte zhotovit skříně právě od této renomované firmy, bude vám nadstandardně ručit pět let za funkci posuvného systému dveří skříní.

Stačí jen přijít do kterékoli prodejny s přibližnými rozměry a představou a odborní poradci vám zdarma na místě vytvoří náhled v 3D grafickém vizuálu. Seznam prodejních míst najdete na www.indeco.cz, nebo volejte na infolinku 800 200 222.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat