Jaké rostliny vnesou domů dobrou náladu?

Rostliny dokáží proměnit každou místnost v mnohem útulnější prostor. Věděli jste ale, že některé z nich umějí do bytu přinést i dobrou náladu nebo úlevu od stresu?

Pokud máte pocit, že poslední dobou nemáte tolik energie ani dobré nálady, kolik byste si přáli, možná je na čase vydat se do květinářství. A koupit například…

…bazalku.

Oblíbená bylinka nejen skvěle chutná. Díky silicím, které obsahuje a „vypouští“ do prostoru, zajistí i úsměv na rtech!

…muškáty.

Ne nadarmo je pěstovaly už naše (pra)babičky! Nejenže jejich květy potěší i nejzatvrzelejší cyniky, vůně, jež se z muškátů line, má prokazatelně uklidňující účinky.

…břečťan.

Nemusí se vám jen pnout po pergole či zdi, dá se pěstovat i v květináči. A je to dobře, protože tahle rostlina dokáže přirozeně čistit vzduch v bytě a zbavovat jej škodlivin.

…kapradinu.

Podobně jako břečťan zajistí vzduch bez škodlivých látek – podle jednoho z výzkumů dokáže během jediné hodiny „odstranit“ až 1863 toxinů!

…levanduli.

Levandulové silice jsou skvělým bojovníkem proti úzkostem a napětí, navíc podporují zdravý spánek, takže pokud hledáte ideální rostlinu do ložnice, právě jste ji našli!

…růže.

Ve váze jsou skoro klišé, ale existuje k tomu dobrý důvod. Je totiž prokázáno, že nejen jejich vůně, ale už i samotný pohled na ně dokáže člověka zklidnit a pozitivně naladit.

…orchidej.

Vpusťte do svého bytu trochu luxusu! Orchideje zvyšují pozitivní energii v místnosti, kromě toho krásně kvetou i v zimě, a tak vám vykouzlí úsměv na tváři, i když za okny třeba sněží.

…rozmarýn.

Další z bylinek, která je užitečná nejen na talíři. Také rozmarýn uvolňuje příjemné, uklidňující silice, které navíc umějí navodit dobrou náladu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat