S Italem v kuchyni: 4 letní recepty na gril s vůní Středomoří

Úžasné recepty s nádechem Středozemního moře.

Nechte se inspirovat Italem v kuchyni Emanuelem Ridim a připravte si spolu s ním krok za krokem domácí bramborový koláč, který bude horkým kandidátem na nejoblíbenější rodinné jídlo.

Milovníky ryb a mořských plodů dostane na kolena špíz po jadransku.

Bramborový koláč
(Gattó di patate)

Bramborový koláč pochází z Neapole, ale kořeny má ve Francii a Španělsku. Zkuste také recept na bramborový koláč podle Emanuela Ridiho. Získáte ideální jídlo na piknik nebo k výživné večeři.

(Recept na 4 porce)
Celkový čas: 40 min
* Čas přípravy: 30 min
* Čas vaření: 10 min

Suroviny:
* 1,2 kg brambor
* 100 g másla
* 70 g parmezánu
* 2 vejce
* 100 g pražské šunky
* 200 g mozzarelly
* 100 g uzeného sýru
* strouhanka
* petrželka
* bazalka
* sůl, pepř
   
Postup:
1.
Brambory uvařte, oloupejte a nastrouhejte. Přidejte k nim na jemno nasekanou petrželku, natrhanou bazalku (při kontaktu s nožem rychle černá, proto je lepší ji natrhat), dále 2 žloutky, máslo a nastrouhaný parmazán. Osolte, opepřete a dobře promíchejte. Nakonec do směsi vmíchejte vyšlehané bílky.
2.
Šunku, mozzarellu a uzený sýr nakrájete na kostičky. Zapékací misku vymažte máslem, vysypejte strouhankou a začněte plnit polovinou bramborové směsi. Na ni nasypejte kostičky šunky, část mozzarelly a uzeného sýra, přidejte druhou polovinu bramborové směsi a navrch posypejte zbytkem sýrů. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C půl hodiny. 

Jadranský špíz
(Spiedino del Adriatico)

Z okolí Rimini pochází jadranský špíz, tedy ve speciální strouhance obalený mix z masa mořského ďasa a sépií.

Mořský ďas je ideální ryba pro všechny, kdo mají obavy z kostí. Zkuste také recept na grilované špízy podle Emanuela Ridi.

(Recept na 4 porce)
Celkový čas: 20 min
* Čas přípravy: 10 min
* Čas vaření: 10 min

Suroviny:
* 1 kg kalamárů
* 400 g filet z mořského ďasa
* 1 stroužek česneku
* strouhanka
* petrželka
* olej extra virgin
* sůl
   
Postup:
1.
Do strouhanky vmíchejte nasekaný česnek, petrželku, sůl a zakápněte olivovým olejem.
2.
V této směsi obalte očistěné kousky kalamárů a filet a napíchejte na špejle. Grilujte do zlatova. 

Hamburger podle Emanuela
(Hamburger di Manu)

Špičkový hamburger à la Emanuele z hovězí svíčkové a italské klobásy, ochucený zálivkou balsamico. Uvnitř je růžový, zvenčí obložený pečenými paprikami a rajčetem a podává se v rozpečené housce. Zkuste také tento recept na hamburgry podle Emanuela Ridiho z pořadu S Italem v kuchyni.

(Recept na 4 porce)
Celkový čas: 20 min
* Čas přípravy: 10 min
* Čas vaření: 10 min

Suroviny:
* 400 g hovězí svíčkové
* 100 g salsiccii
* 70 g parmezánu
* 1 žloutek
* 4 housky na hamburger
* 2 papriky
* hlávkový salát
* 2 velká rajčata
* rajčatový protlak
* dijonská hořčice
* olej extra virgin
* sůl, pepř
   
Postup:
1.
Svíčkovou namelte, salsicciu zbavte střívka a smíchejte s masem, nastrouhaným parmazánem, žloutkem, solí a pepřem. Vytvarujte hamburgery a ogrilujte.
2.
Housky rozpečte na ohni, celé papriky také ogrilujte a zbavte semínek.
3.
Housku pomažte dijonskou hořčicí, položte maso, na něj kousky paprik, list hlávkového salátu, plátky rajčat, které zakápněte protlakem, přikryjte druhou půlkou housky a podávejte. 

Dřeň s Cinzanem
(Granita al Cinzano)

Všem dobře vytráví po babiččině sladké tečce s alkoholem – granita al cinzano. S trochou trpělivosti se naučíte připravovat ledovou pomerančovo-bazalkovou tříšť. Výsledek stojí za to, zejména když je před námi celé léto. Recept na velmi osvěžující nápoj podle Emanuela Ridiho.

(Recept na 6 porcí)
Celkový čas: 10 min
* Čas přípravy: 5 min
* Čas vaření: 5 min

Suroviny:
* 450 ml vody
* 185 g třtinového cukru
* bazalka
* 5 pomerančů
* Cinzano bianco
   
Postup:
1.
Do kastrůlku s 250 ml vody nastrouhejte pomerančovou kůru, přisypejte třtinový cukr a ohřejte, jakmile se cukr rozpustí, nechte směs vychladnout.
2.
Do 200 ml vody natrhejte lístky bazalky a rozmixujte. Vychladlou směs přeceďte a smíchejte s bazalkovou vodou. Dejte do mrazáku na několik hodin.
3.
Směs musíte několikrát promíchat, aby nevznikl led, ale tříšť. Dřeň servírujte zalitou Cinzanem, ozdobte plátkem pomeranče. 






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Snažte se tento týden zacházet uvážlivě s těmi zbytky energie, které se ještě neutopily v únavě z předchozích mrazivých dnů, která vás začíná zmáhat. Především v práci budete mít pocit, že si nemůžete dopřát ani... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat