První krok po rozchodu: Začněte novou kapitolu života v proměněném bytě

Začínáte po rozvodu nový život, ale ve starém bytě, který je plný vzpomínek na dobu, kdy jste jej ještě obývali společně s partnerem? Zkuste jej proměnit v prostor, který vám usnadní nový začátek a ve kterém se budete cítit zase šťastně.

Většina z nás samozřejmě nemá na nějakou radikální a nákladnou proměnu či rekonstrukci bytu dostatek finančních prostředků, ale jak uvidíte, ani je příliš nebudete potřebovat. Někdy stačí i malá změna, aby celý prostor vypadal úplně jinak a nově.

Nový nátěr

Jen máloco promění interiér tak jako nová barva na stěnách. Že jste vždycky chtěli zkusit, jak by vypadal váš obývák v mátově zelené, ale váš partner o něčem takovém nechtěl ani slyšet? Tak teď si sen splňte. Nikdo samozřejmě neříká, že musíte vymalovat celý byt – stačí třeba i jen místnost, ve které trávíte nejvíce času.

A nebo vůbec nemusíte sahat po štětce a plechovce barvy – zkuste třeba oživit jednu ze stěn v obývacím pokoji rozměrnou tapetou! Uvidíte, že i taková drobnost dodá prostoru nový švih.


Barev se rozhodně nebojte! Když už změna, tak pořádná! (Foto: IKEA)

Nábytková proměna

Kupovat nové vybavení pokojů není nejspíš něco, co byste si mohli po rozvodu dovolit. Ale není to nutné – prostě proměňte pokoj jen tím, že v něm starý nábytek přestavíte. Proč by musela stát pohovka u stěny? Proč by se knihovna nemohla postavit mezi okna? Proč by v rohu místnosti nemohlo stát křeslo s lampou, které spolu vytvoří útulný čtenářský koutek? Možností je spousta, nebojte se experimentovat! Určitě zjistíte, že útulný pokoj může vypadat i jinak než doposud.


Nábytek není přibytý, takže se nebojte s ním hýbat a experimentovat. (Foto: IKEA)

Dekorace

Vyzdobte si jednu stěnu rámečky s obrázky a fotografiemi, na nichž jste se svou rodinou, svými dětmi nebo přáteli! Nejen že dají pokoji nový vzhled, ale pokaždé, když se na ně podíváte, vám připomenou, že jsou na světě lidé, kteří vás mají rádi a kterým na vás opravdu záleží.


Spoustu rodinných fotek můžete upotřebit i na zdi jako dekoraci. (Foto: IKEA)

Šatník

Zní to možná hloupě, ale jedna z velmi mála věcí, které rozvod přinese a nejsou zas až tak smutné, je, že získáte v bytě všechny úložné prostory jen sebe. Už nemusíte skladovat sezonní šaty ve vakuových pytlích, ale s klidem je můžete rozvěsit na ramínka nebo složit do polic.


Konečně dostatek místa v šatníku! (Foto: IKEA)

Světla

Projasněte svůj nový život – přeneseně i doslova. Instalujte v bytě nejrůznější lampy a lampičky, pořiďte si nový lustr (klidně ten korálkový, který váš partner vždycky odmítal). Barevná stínítka dají pokojům novou, romantickou atmosféru.


Jedna lampa? Raději hned dvě! (Foto: IKEA)






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Slaninové brambory

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

78 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
187 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:29

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat