Řešíte sezení? Kupte si domů Fatboy!

22.04.2010 | Bydlení a design

Nábytek určený k sezení bývá při volbě interiéru často podceňován. Přitom je, po posteli, kvůli pohodlí a zdraví asi tím nejdůležitějším. Příjemnou alternativou klasickému křeslu, ve kterém se mnohdy při delším sezení nemůžeme usadit, je kuličkový vak.

Vak vypadá, že spíše jako určený pro studentský nebo dětský pokoj. Nenechte se ale mýlit, najdete ho nejen v domácnostech, ale i kavárnách a kancelářích. Dobrou službu udělá všude. Díky tomu, že se stal opravdovým módním hitem, je z čeho vybírat.

Tlustý chlapec

Nejznámější je originál, nese vtipné jméno Fatboy, tedy tlustý chlapec nebo prostě tlusťoch. Díky svým kyprým tvarům vám vak připomínající obří polštář, nabídne nekonečné množství variant k sezení, pololehu či prostému povalování.

Inspirací pro výrobu Fatboye, který se dnes prodává ve více než osmdesáti zemích světa, byly obyčejné pytle naplněné vším možným, například slámou či fazolemi. Finský produktový návrhář Jukka Setälä použil na konci 90. let osvědčený postup – přivést geniálně jednoduchou věc k dokonalosti. Obyčejný pytel nahradil speciálně upraveným nylonem. Takto upravený povrch je nejen omyvatelný, ale vodu dokonce odpuzuje. Nemusíte se tedy bát, že se vylitá tekutina vsákne do vaku. Dnes je samozřejmostí také povrchová úprava, která nedráždí alergiky.

Na rozdíl od křesla se vak přizpůsobí vám

Výplň pytle tvoří malé kuličky. Jsou vyrobeny z polystyrenové pěny, to zaručuje, že nejsou tvrdé, ale pevné. Díky nim má Fatboy své neobvyklé variabilní schopnosti. To je také asi jeho největší předností. V každém jiném případě se vy musíte přizpůsobit sedacímu nábytku. Fatboy se ale vytvaruje podle vás. Podle výrobce tuto vlastnost ocení obzvlášť ti, kteří mají problémy se zády. Rozloží se tak tlak, který je obvykle vyvíjen na páteř. Možnosti vaku také ocení nastávající maminky, pro které je sezení v běžném nábytku, který nás nutí zaujmout „pravoúhlou“ pozici utrpením.

Vybere si každý, i pro zvířátko

Ohromná obliba Fatboyů umožnila rozšíření nabídky, a tak si jej dnes můžete zakoupit nejen v mnoha barvách, velikostech a povrchových úpravách, ale i v různých tvarových variantách. Fajnšmekři mohou Fatboyem obdarovat svého psa anebo si pořídit sedátko, které mění barvu podle zátěže, která je na něj vyvíjena.

Nenechte s odradit vyšší cenou

Jediným možným handicapem Fatboye na našem trhu může být cena. Základní varianta sedacího vaku s přízviskem originál překračuje pět tisíc. Když uvážíte, kolik stojí křesla a že Fatboy nabízí víc, není to tolik. Ten, kdo se bude dívat na Fatboye jako na pytel pro děti nebo domácí mazlíčky, může ale být nepříjemně zaskočen.

Jako všechny skvělé výrobky má samozřejmě i Fatboy své levnější kopie. V jejich případě se ale musíte smířit nejen s tím, že se nejedná o originál, ale i s jinou kvalitou. Cena přitom bývá málokdy natolik výrazně nižší, aby se vyplatilo z vysokých nároků ustupovat.


Více najdete na: www.kancelarskezidle.cz, www.fatboy.cz, www.wegett.cz.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat