Oživte kuchyň nápaditými pomocníky. Chňapky a podložky

30.03.2010 | Bydlení a design

Na jaře člověk touží po změně, po něčem novém – kuchyň nevyjímaje. Dnes vám představíme, jaké si můžete koupit chňapky a podložky pod hrnce, aby byly nejen funkční, ale i doplnily ráz vaší kuchyně. Můžete si vybírat z mnoha materiálů, barev a tvarů. Pomůžeme vám se v nich zorientovat.

Zkuste nové materiály

V první řadě se v kuchyni přestaňte bát plastu – ten dnešní, často kombinovaný se silikonem, má výborné vlastnosti. Je pružný, nemá tendence zpuchřet a solidní prodejce výrobek doplní třeba i certifikátem o tom, že se z umělé hmoty ani při extrémně nízkých či vysokých teplotách neuvolňují chemické látky. Plast a silikon přitom dávají tradičním výrobkům úplně nové možnosti. Jsou (například oproti některým úpravám dřeva) snadno omyvatelné, nenatahují do sebe pachy a příchutě a ani je nezničíte obarvením například při práci s mrkví nebo kari. Většina dnešních umělých hmot je vhodná do myčky. To, přestože výrobce tvrdí opak, není v případě dřeva nikdy dobrý nápad.

Nejen funkce, ale i vtip

Chňapky a podložky pod hrnce, tedy výrobky, které mají vysoké nároky na tepelnou odolnost, kupujte jen z opravdu kvalitního plastu. Jako třeba podložky pod horké nádoby v podobě známé designové kultovní postavičky Mr. P. Stejně, jako jiné výrobky s malým panáčkem, který lidi se smyslem pro nadsázku a černý humor obvykle pobaví svým „utrpením“, je vyrábí Propaganda.

TIP: Ty můžete koupit například tady: www.naoko.cz

Při vaření vám náladu mohou zlepšovat také silikonové chňapky v podobě barevných zvířátek firmy Fred. Výrobek, který zakoupíte za 350 až 400 korun, je stabilní za teplot v rozsahu od -50 do +260 stupňů Celsia. Ty si můžete koupit rovněž v prodejnách Naoko.

Silikon v elegantním hávu můžete najít i mezi výrobky značky Eva Solo. Místo klasických chňapek rukaviček, které si většinou při vaření stejně nestíháme nasazovat a sundávat, můžete zvolit dobře izolující a snadno omyvatelné jednoduché držáky. Za tento stylový kuchyňský doplněk si ovšem budete muset připlatit – dvě chňapky přijdou na asi tisíc korun.

TIP: Koupit si je můžete například tady: www.evasolo.cz

Pokud jste ale příznivci klasiky, můžete si zakoupit chňapku či podložku pod hrnec, která vypadá jako ty klasické, které používaly už naše babičky, ale jsou doplněné o teflonovou vrstvu. Díky teflonové vrstvě se už vám nestane, že se i přes chňapku spálíte prsty.

TIP: Zakoupit si ji můžete v mnoha motivech například tady: www.udelejsiradost.cz V podobném designu a ze stejného materiálu si můžete koupit i klasické podložky pod hrnce.

Vybírat můžete i s vtipem a koupit kamarádce feministce například takovouto podložku pod hrnec.

Vybere si každý

Ať už jste se nechaly námi inspirovat a koupíte si silikonovou či plastovou podložku a chňapku, nebo zůstanete u klasiky, můžete dnes vybírat z nepřeberného množství materiálů, tvarů a barev. Pokud stále nevěříte silikonu a plastu, určitě si vyberete podložku drátěnou, dřevěnou, korkovou či keramickou. Ceny se pohybují podle velikosti, materiálu a samozřejmě firmy. Pořídíte ji již od několika desítek korun, ale není výjimkou i několik tisíc.

TIP: Vybrat si můžete například tady: www.kuchynskedoplnky.cz 

Více chňapek a podložek najdete: www.naoko.cz, www.joy.cz, www.evasolo.cz, www.kuchynskedoplnky.cz , www.udelejsiradost.cz






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat