Jak můžete zlepšit dech svého domácího mazlíčka

Zatímco vy svého domácího mazlíčka milujete bez výhrad, návštěva vás upozorňuje na to, že jeho dech je patrně tím nejhorším, s čím se kdy setkala. Pomůže vám s nápravou petržel nebo máta?

Ve většině případů je zápach z tlamy způsoben hromaděním zubního plaku nebo onemocněním dásní. Chcete-li s tím něco dělat, máte několik možností.

Pravidelné čištění

Vaše zuby či zuby chlupatého parťáka? Obojí zasluhuje podobnou péči! Proto si obstarejte zubní kartáček pro zvířata a přírodní pastu. Nečistěte však chrup svého psa či kočky každý den, není to bezpečné kvůli polykání pasty.

Skořice

Skořice je skvělá pro osvěžení dechu a může také pomoci „rozbít“ částice jídla, které uvíznou v zubech Punti nebo Micinky. Přidání skořice do žrádla působí v boji proti bakteriím, které mohou způsobit špatný dech.

Správné hračky a dentální kosti

Okusování hraček odstraňuje plak ze zubů a zbytky potravy.  Vyhněte se ale „modelům“ z nylonu, surové kůže nebo jiných tvrdých hraček, které mohou způsobit poškození nebo zlomení zubů. (Možná v této souvislosti vsadíte spíš na dentální tyčinky ze zverimexu.)

Bylinky

Petržel a máta. To jsou dvě bylinky, které osvěžují dech domácích mazlíčků. Zkuste je, ostatně jako v případě skořice, přidávat do jídla.

Probiotika

Probiotika udržují zdravá střeva lidí i zvířat. Nepomáhají však jen gastrointestinálnímu systému, jsou důležitá i pro orální zdraví. Obohacujte stravu vašeho psa nebo kočky o probiotika, uděláte jedině dobře!

Kokosový olej

Kokosový olej je nesmírně multifunkční. Mezi mnoho jeho výhod patří i schopnost osvěžovat dech. Odborníci udávají, že stačí přidávat lžičku tohoto oleje do zvířecí misky – společně s tím, na co je čtyřnohý kamarád zvyklý.

Stravovací návyky

Mnoho psů jí odpadky, nevhodné potraviny nebo dokonce výkaly. Monitorujte jeho stravovací návyky, uděláte si lepší přehled o tom, zda se špatnému dechu dá zabránit.

Přísady do vody

Existuje mnoho dostupných produktů, které můžete přidat do vody vašeho psa nebo kočky. Tyto roztoky pomáhají udržovat zdravé dásně a svěží dech. Poraďte se se svým veterinářem a nechte si doporučit ten nejlepší. A když už tam budete, svěřte se mu s aktuálním zdravotním stavem svého mazlíčka.

Špatný dech totiž nemusí způsobovat jen bídná zubní hygiena. Pokud má kamarád zlomené zuby, nadměrně sliní, ztrácí chuť k jídlu, trpí na otoky v tlamě, nebo má potíže s dýcháním a polykáním, může být problém někde jinde.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Pečený losos s chřestem

(1 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat