Proč se v některých zrcadlech vidíte jinak než v jiných? Jak si vybrat to správné

14.09.2018 | Bydlení a design

Napadlo vás někdy, když se doma díváte do zrcadla, že jste malí a oplácaní, ale po příchodu do „obchoďáku“ jste si při zkoušení oděvů v kabince připadali naopak štíhlí a opálení? Ano, je to možné. Víte, v čem je „fígl“?

Zakřivení

Nezřídka si obchody s oděvy nechávají vyrábět zrcadla do kabinek tak, aby si při pohledu do něj každý připadal krásnější. Celý trik tkví v tom, že jsou zrcadla mírně prohnutá směrem od vás, tudíž postava vypadá štíhlejší a vyšší. To se ukazuje jako skvělý obchodní tah. Jak byste si totiž mohli nekoupit to úžasné, i když poněkud drahé tričko, když v něm přece vypadáte tak skvěle?

Světlo

Nasvícení vaší postavy v kabince je také velmi podstatná součást celkového dojmu. Často jsou k vidění zrcadla orámovaná zářivkami, které rovnoměrně rozprostírají světlo po celé postavě, netvoří se tak stíny a vaše pleť vypadá mnohem lépe. Kruhy pod očima náhle mizí, faldíky na břiše taky nejsou tolik vidět atd.

Tónování

Zrcadla do kabinek jsou často tónovaná do bronzového nádechu. To má za úkol, společně s ostrým světlem, které na vás svítí, vytvářet dojem opálené pokožky. A nutno podotknout, že poměrně úspěšně.

Jak tedy skutečně vypadám?

Pokud se v zrcadle chcete vidět skutečně tak, jak ve skutečnosti vypadáte, pořiďte si takové, které bude mít kvalitně zpracovanou zrcadlovou desku. To znamená, že by neměla být v žádných místech prohnutá, ani vypouklá. Zrcadlo by mělo viset tak rovně, jak jen to jde. Zrcadla, která mají vlastní stojan, jsou často horní stranou odkloněna směrem od vás, a proto v zrcadle působíte menší a podsaditější.

Bronzová zrcadla působí velmi elegantně a dokážou zajímavě ozvláštnit váš interiér. K dobru mají také vlastnost navozovat dojem opáleného těla, tudíž se při pohledu do něj, budete sami sobě líbit. A o to jde především.

Existují také zrcadla 3D, která jsou určena spíše do koupelen. Nicméně tato zrcadla jsou tmavá a mají LED-podsvícení, které tvoří iluzi, že se díváte do hlubokého tunelu. Taková zrcadla jsou jistě zajímavá, ale velice špatně se v nich člověk vidí. Na aplikaci denního make-upu rovnou zapomeňte, pokud není ve vašem zájmu vypadat jako klaun.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat