Večeře ve francouzském stylu. Připravte si mušle po námořnicku!

V přímořských zemích jsou mušle běžnou součástí jídelníčku. Stále častěji si tento gurmánský, a navíc zdravý zážitek dopřávají i Češi. Mušle jsou přirozeným zdrojem minerálů a nenasycených mastných kyselin prospívajících našemu organizmu, obsahují minimální množství tuku. Zaručeně čerstvé mušle hned v několika delikátních úpravách servírují ve vyhlášené mušlové restauraci Belgian Beer Cafe Les Moules v Pařížské ulici v centru Prahy.

Zdejší šéfkuchař Vladimír Honzák doporučuje tradiční mušle marinier neboli mušle po námořnicku. A přidává i následující recept:

Recept Vladimíra Honzáka na 4 porce mušlí po námořnicku

Suroviny:
* 4 kg mušlí slávek
* 15 ml bílého vína
* 5 ml smetany
* 1 střední bílá cibule
* 1 střední červená cibule
* 1 stroužek česneku
* 1 menší mrkev
* 4 řapíky celeru
* 1 rajče
* hrst hladké petržele
* bobkový list, 4 kuličky nového koření, pepř, sůl

Postup:
1.   Mušle vyperte ve slané vodě a zbavte byssových vláken a nečistot. Jsou-li mušle špatné (buďto se samy otevřely nebo páchnou), vyhoďte je. Cibuli rozkrojte, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, mrkev a celer na nudličky a česnek na plátky.
2.   Do kastrolu nalijte víno, přidejte směs krájené zeleniny a mušle. Osolte, přidejte koření a pod pokličkou přiveďte do varu na prudkém ohni. Asi po dvou minutách mušle prohoďte tak, aby se ty, které byly vespod, přesunuly nahoru a obráceně.
3.   Po dalších dvou minutách, když už jsou všechny mušle otevřené, přidejte na kostičky nakrájená rajčata, jemně nakrájenou petrželku a smetanu. Ještě asi minutu nechte podusit.
4.
   Přílohou může být bílé pečivo, rozpečená česneková bageta, ale nejlepší jsou nadvakrát smažené belgické pommes frites, třeba i s majonézou.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:49

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat