Podívejte se, jak vypadá dům, kde se tradice pojí s modernou

Rekonstrukce historických domů, zvláště chce-li majitel spojit v projektu tradiční, rustikální architekturu s moderními trendy, může být i pro zkušené architekty výzva, a ne vždy dopadne výsledek ke spokojenosti všech zúčastněných.

Nicméně se najdou i velmi povedené projekty (jako tento realizovaný v Itálii společností Es Arc Architecture), které dokážou najít rovnováhu mezi oběma směry – na jedné straně respektují tradiční pojetí budovy, například původní materiály, techniky či tvar a vzhled stavby, na straně druhé k tomu všemu přidávají i prvky výrazně moderní.

Dům je inspirovaný budovou stáje, jež na jeho místě stála původně. Kamenné zdivo velmi přirozeně a originálně doplňuje dřevo, především u vchodových dveří je kontrast patrný.

Ostatně kámen a dřevo jsou dva hlavní materiály, z jejichž rozdílnosti (a skutečnosti, že se vzájemně skvěle doplňují) těží i interiér domu. Navíc stavbě umějí vdechnout historické kouzlo.

Vnitřek domu kopíruje původní strukturu domu, avšak v moderním provedení. Barvy jsou poměrně umírněné a přirozené, dominantou pokojů jsou masivní dřevěné trámy.

Celá stavba je důkazem, že bydlet v historickém prostoru vůbec neznamená vzdát se pohodlí moderních interiérů. Naopak – tyto dva aspekty spolu mohou velmi originálně korelovat.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:10
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat