Amerika na talíři: Grilovaný hanger steak, brownies i mozzarellové prsty

O rozmanitost americké kuchyně tedy není pochyb, trochu jiné je to však s její reputací. Ta je v Česku často spojována s řetězci rychlého občerstvení, i když i zde se blýská na lepší časy. Jednou z možností, jak ochutnat pravou Ameriku na talíři je i festival americké kuchyně Taste of America, který běží do 29. června ve vybraných pražškých restauracích.

Letošní ročník festivalu je takovým průřezem typických amerických specialit a hosté se tak mohou těšit například na grilovaný hanger steak neboli hovězí pupek, hovězí burger s Jack Daniel’s omáčkou nebo Chipotle burger, nechybí ani typické čokoládové brownie nebo třeba nachos s hráškovým guacamole. Všechna festivalová menu jsou tříchodová za cenu 290 Kč a jsou k dispozici na festivalové stránce www.tasteofamerica.cz, kde si lze také jednoduše rezervovat stůl ve vybrané restauraci. „Cenu všech menu jsme tak jako u předchozích festivalů drželi u všech restaurací na stejné hladině, aby se každý návštěvník mohl orientovat na základě svých chutí a nemusel se ve svém výběru nijak omezovat cenou či počtem chodů,“ vysvětluje Pavel Suchánek.

Festival americké kuchyně Taste of America se uskuteční v termínu od 4. do 29. června 2012 se ve vybraných pražských restauracích!

Zúčastněné restaurace:
Banditos Restaurant a Bar, Praha 2 (šéfkuchař Ivan Ivanovič)
Dock House, Praha 4 (šéfkuchařka Petra Sahajdáková)
Jáma Steakhouse, Praha 1 (šéfkuchař Martin Lev)
James Joyce The Irish Pub, Praha 1 (šéfkuchař Martin Duchoň)
Restaurace Jáma, Praha 1 (šéfkuchař Martin Lev)
T.G.I. Friday’s, Praha 5 (šéfkuchař Miroslav Máša)

Vybrané festivalové recepty vám ve spolupráci s Alakarte.cz přinášíme i my!

Grilovaný hanger steak ze Severní Ameriky se žampiónovou omáčkou

Podávaný s fazolovými lusky zabalenými ve slanině
a mačkanými bramborami s jarní cibulkou

(Restaurace DOCK HOUSE)

Suroviny:
* 600 g hanger steaků
* hrubozrnná sůl
* olej
* 500 g žampionů
* omáčka demi glace (silný telecí vývar)
* fazolové lusky
* 6 plátků anglické slaniny
* brambory
* jarní cibulka
* máslo
* sůl


Postup:
1. 
Hanger steak (nebo flap steak), sval bránice - nakrájejte na steaky o homtnosti 150 g, naložte do oleje a uložte alespoň přes noc do ledničky.
2. 
Před grilováním nechte maso okapat od oleje a grilujte na rozpáleném grilu (pánvi) po obou stranách stejnou dobu, propečení závisí na době grilování a výšce masa. Hotový steak nechte chvíli odpočinout stranou a zatáhnout. Solte až nakonec, nejlépe hrubou mořskou solí.
3. 
Žampiónová omáčka
– na másle orestujte na plátky nakrájené žampiony, přidejte omáčku demi glace (silný telecí vývar), zredukujte a nakonec
zjemněte smetanou a dochuťte solí.
4. 
Fazolové lusky - fazolky zabalte po 6 kusech do tenkého plátku slaniny a ogrilujte na grilu (pánvi).
5. 
Šťouchané brambory s jarní cibulkou – oloupané brambory uvařte ve slané vodě do měkka, slijte a rozšťouchejte s jarní cibulkou orestovanou na másle, dochuťte solí.

Mozzarellové smažené prsty

Obalené v hrubém obalu podávané s rajčatovou marinádou s čerstvými bylinkami
(Restaurace Jáma Steakhouse)

Suroviny:
* 500 g mozzarelly
* 3 ks vajec
* 350 g strouhanky
* 150 g kukuřičných lupínků
* 100 g hladké mouky
* 6 g chilli
* 200 ml mléka
* špetka soli
* čerstvý koriandr

Marináda
* 350 g drcených rajčat
* 50 g česneku
* 100 g cukru
* 1 ks citrónu
* 50 g olivového oleje
* 5 g petrželky
* 5 g pepře
* 100 g protlaku
* 10 g koriandru

Postup:
1. 
Přísady na marinádu orestujte na oleji až do vyvaření přebytečné tekutiny a nechte vychladnout , dochuťte solí, cukrem a citronem.
2. 
Mozzarellu nakrájejte na tenké proužky a obalte v připraveném obalu: nejdříve vymíchejte vejce, hladkou mouku, sůl a koriandr v hladké těstíčko a strouhanku s kukuřičnými lupínky smíchejte dohromady.
3. 
Mozzarellu vložte do těstíčka a hned po té do obalu a pořádně přimáčkněte, aby nic neopadávalo. Vše pak usmažte na pánvičce  s olejem.
4. 
Podávejte s připravenou marinádou a ledovým salátem.

Hot Brownie s čokoládou, vanilkovou zmrzlinou a ozdobený čerstvou mátou

(Restaurace Jáma Steakhouse)

Suroviny:
* 500 g čokolády na vaření
* 250 g másla
* 650 g cukru
* 8 ks vajec
* 250 g hladké mouky
* 50 g kakaa
* soli
* 1 sáček prášku do pečiva
* vanilková zmrzlina
* máta

Postup:
1. 
Čokoládu rozehřejete s máslem, zvlášť ušlehejte vejce s cukrem a po ušlehání přidejte špetku soli.
2. 
Přidejte kakao a povolené máslo s čokoládou, promíchejte a na závěr přisypte hladkou mouku a prášek do pečiva pečení.
3. 
Než začnete směs dávat do vymazaného plechu přihoďte ještě nahrubo nasekanou čokoládu. Pečte v troubě na 180 °C asi 25 minut a pak na 165 °C dalších 25 minut.
4. 
Nechte s chladnout cca 4-5 hodin a krájejte na malé kostky. Podávejte s vanilkovou zmrzlinou ozdobené čerstvou mátou.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může přinést nové příležitosti pro posílení vašich partnerských vztahů. Pokud jste ve vztahu, očekávejte, že komunikace s partnerem bude jasnější a plná nových vhledů. Single Berani by se měli mít na pozoru, protože kolem se může objevit... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

29 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:09
105 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:06
49 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:03
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat