Zdlouhavé žehlení je minulostí

Co je nejhorší práce v domácnosti? Pro 39 % žen je to žehlení. Pokud to máte stejně, pak pro vás máme pět tipů, jak už nikdy nežehlit, a přesto si nemuset oblékat zmačkané oblečení.

Ačkoli je podle průzkumu pro 39 % českých žen žehlení nejotravnější činnost, stráví s ní průměrně tři hodiny týdně. Ale s tím je konec! Je nejvyšší čas odložit žehličku i prkno do skříně.

Prádlo pořádně vyklepejte

Obzvlášť žehlení košil a halenek vás stálo nejvíc nervů? Od teď tomu můžete předcházet! Perte snadno mačkavé prádlo na jemný program se ždímáním na 800 otáček – je to šetrnější pro prádlo, ale navíc je oblečení dostatečně mokré, abyste ho mohli „tvarovat“. Nejdůležitější je ještě mokré prádlo pořádně vyklepat. To pak důkladně a bez zmačkání pověste.

Zázrak jménem sušička

Vyndat tričko ze sušičky nejen suché, ale i nezmačkané? Toho můžete docílit dvěma způsoby. Kdo má opravdu naspěch, stačí vzít rozprašovač a pomačkané oblečení trochu postříkat vodou. Potom dát do sušičky a po 10 minutách vyndáte prádlo suché a nezmačkané. Oblečte si ale oblečení hned, jakmile ho ze sušičky vyndáte, jinak se zmačká dřív, než bys řekl švec.

Druhou možností je dát tričko do sušičky spolu s hrstí ledu a zapnout na nejteplejší program. Díky páře, která vznikne při odpařování ledu, bude tričko vyžehlené jako zázrakem už po 5 minutách. Pokud je ještě trochu mokré, položte ho ještě na 15 minut na rovném podkladu.

Horká pára

Máte před sebou důležitou schůzku a zrovna máte trochu naspěch? Jak ale rychle narovnat vaši oblíbenou košili? Docela jednoduše, zatímco se vysprchujete. Řešení je totiž vlhý vzduch. Pověste pomačkané oblečení blízko sprchy nebo vany na ramínko a otočte kohoutek s horkou vodou, tak aby vznikla pára. Důležité je předtím zavřít okno i dveře, aby pára nemohla unikat. A už po pěti minutách máte vyžehleno!

Vyfoukejte to

Co dokáže narovnat vlasy, narovná i záhyby na košili! Pomačkané části namočte lehce rozprašovačem a pověste na ramínko. A teď přichází na řadu obyčejný fén. Zapněte ho na nejnižší stupeň a foukejte na oblečení ze zhruba pěti centimetrů. Dokud bude oblečení ještě teplé, můžete ho vyhladit i rukou.

Kouzla z rozprašovače

A nakonec jeden trik – smíchejte jeden díl octa se třemi díly teplé vody a nastříkejte rozprašovačem z asi 30 centimetrů na oblečení. Jakmile oblečení uschne, poznáte, že se zázračně narovnalo. Zkrátka kouzla! A pokud smícháte ocet s TEPLOU vodou, nebude vaše oblečení po octu cítit.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat