Rostliny pro zútulnění vašeho domova

Šplhavník, posvátná bazalka nebo orchidej. Podle některých mohou tyto květiny zlepšit život svých pěstitelů. A zdaleka nejen proto, že zbavují ovzduší škodlivých látek, uklidňují při stresu a podporují plodnost!

Živé květinové dekorace vnášejí do vašeho domova harmonii, krásu i blízkost přírody. Zatímco některé pomáhají pročišťovat vzduch, jiné přitahují pozitivní energii nebo odstraňují negativní emoce. Zalíbí se vám třeba tyhle?

Šplhavník zbavuje škodlivin i stresu

Jak již název napovídá, šplhavník je popínavá a rychle rostoucí rostlina. Podle tradičního čínského učení feng-šuej přináší bohatství i prosperitu, přičemž mírní stres a redukuje úzkostné myšlenky. Zároveň filtruje ovzduší od chemických a syntetických látek. Nejvhodnější je pro něj světlé stanoviště bez přímého slunce, ale celkem dobře zvládá i pobyt v polostínu. Na pěstování je nenáročný, ovšem myslete na to, že potřebuje nějakou oporu, protože může dorůstat až šesti metrů.

Bazalka posvátná má velkou moc

Ajurvédská medicína považuje bazalku posvátnou za elixír života, jež zaručuje dlouhověkost. Je také řazena mezi byliny, které udržují rovnováhu těla a čistí auru. Jako jedna z mála rostlin emituje kyslík až 20 hodin denně, zatímco absorbuje škodlivé plyny. Kam s ní? Vyžaduje hodně slunce a lehčí písčitou půdu, jedině tak bude prosperovat, vzkvétat a duchovně posilovat své hrdé majitele.

Orchidej. Ta vás rozesměje natotata

První orchidej se sice do Evropy přivezla roku 1698, ovšem tato květina s léčebnými schopnostmi se pěstovala stovky let před tím. Staří Řekové v ní viděli zázračný prostředek na plodnost, proto byla tradičním a účelným dárkem pro novomanžele. Dodnes se věří, že orchidej dokáže zlepšit energii i život těch, kteří pobývají v její těsné blízkosti. Díky své příjemné vůni uklidňuje mysl a navozuje dobrou náladu. Tahle kráska doslova pohlcuje oxid uhličitý, takže vám v ložnici zajistí to správné a čisté prostředí pro plnohodnotný spánek. A kdoví, třeba skutečně podpoří i tu zmíněnou plodnost…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat