Dekorace s bonusem pohlcování zápachu

Lámete si hlavu s tím, jak prodloužit trvanlivost ovoce, které máte vystavené v kuchyni? Vložte k němu do mísy pár zeolitových kamenů! Dobrou službu vám ale udělají i tehdy, když je dáte do bot nebo umístíte v blízkosti kočičí toalety.

Bloumáte po domě či bytě a říkáte si, že prostředí už je trochu okoukané? Že by to možná chtělo nové doplňky? Můžete si pořídit něco, co oživí každý prostor, přitáhne pozornost všech návštěvníků a ještě to bude užitečné. Dekorativní zeolitové kameny překvapí svým vzhledem i vlastnostmi!

Skála, co je vzácná

Přestože tuto horninu využívali na stavbách i k čištění vody již staří Římané, termín zeolit vznikl až v roce 1756, a to díky švédskému chemikovi a zakladateli mineralogie Axelu Fredrikovi Cronstedtovi. Ten byl uchvácen tím, že tento vulkanický minerál s jemnou strukturou připomínající včelí plást je schopen výměny látek s okolím, neboť absorbuje vlhkost i toxiny. Tím se dostáváme k tomu, že zeolit funguje jako přírodní čistička vzduchu, díky které se vám doma bude lépe dýchat. Pár strategicky rozmístěných oblázků dokáže pohltit i nežádoucí zápach, což je kupříkladu v těchto situacích vítané, nemyslíte?

Stelivo pro kočky může vonět

Ano, milujeme své čtyřnohé mazlíčky, ale co nám občas trochu vadí, to je pach s nimi spojený, který jde jen stěží zamaskovat. Příkladem za všechny je pak třeba kočičí stelivo. Už jste nakoupili celou řadu osvěžovačů i vonných svíček, ale bez valného úspěchu? Zkuste v blízkosti zvířecí toalety umístit zmíněné bílé valouny, problém bude vyřešen.

Už žádný tabákový odér

Co si budeme povídat, cigaretový kouř bývá největším nepřítelem vyvoněného domova. I s ním si ale zeolit hravě poradí! Tahle šikovná ozdoba je v místnosti, kde si kuřák dopřává svou neřest, zkrátka nutností. Klidně pár kousků vložte i na dno odpadkového koše. Nebo na půdu či do nevětraného sklepa, kde máte uskladněné krabice se sezónním oblečením. Dají se ale položit i do botníku, popřípadě přímo do bot, pokud už dávno nejsou svěží. Mimochodem, v případě, že zeolitové kameny umístíte do mísy s ovocem, mohou prodloužit trvanlivost plodů, protože pohltí plyny, jež urychlují zrání a podporují plíseň.






Celkem 4 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat