Proti zamlžování zrcadel nezabírá jen zubní pasta

Uvolňující, horká sprcha hned po probuzení je doslova balzámem pro duši i tělo. Pokud se však po ní potřebujete nalíčit, je zamlžené zrcadlo problémem číslo jedna. Použijte třeba jablko a ukažte koupelně, kdo je tady pánem!

Když spěcháte do práce a zrcadlo, ve kterém se normálně vidíte, je hlavní podmínkou toho, že za sebou zabouchnete domovní dveře, jeho zamlžení vám na náladě nepřidá. Rychlý tip? Vysoušeč vlasů. Jednoduše zapojte zařízení a namiřte ho na potřebná místa. V pár vteřinách je hotovo. Jenže co když fén po ruce nemáte? Zvažte další možnosti.

Rozkrojte jablko

Jedno jablíčko rozkrojte na dvě poloviny, sklo jím potřete a vyleštěte jej dosucha. Efekt není jen krátkodobý, na pár dní budete mít od oparu pokoj.

Snižte teplotu vody

Teplotní šok po ránu přináší jisté zdravotní benefity. Přepněte z horké vody na studenější a aspoň 30 vteřin pod proudem vytrvejte. Vaše zrcadlo se nezamlží, a navíc se dočkáte povzbuzení. Studie prokázaly, že chladnější voda pomáhá posílit centrální nervový systém, stimulovat nadledviny a dodat tak potřebnou energii. Ta se hodí vždycky.

Otevřete dveře, nebo okno

Mezi další způsoby, jak ochladit místnost bez použití čehokoli, je otevření dveří a oken. Tím se zastaví tvorba vodní páry. Větrání koupelny s pomocí této metody nejlépe funguje během teplejších dní.

Použijte dostupnou drogerii

Každý má doma krém na holení, prací prostředek, mýdlo nebo zubní pastu. Pokud něco z toho budete používat pravidelně, přestanete potíž se zrcadlem řešit. Povrchově aktivní látky v těchto prostředcích totiž zabraňují kondenzaci vodní páry a jejímu ulpívání na skle. Jednoduše natřete vrstvu vybraného produktu na zrcadlo a následně ho vyleštěte.

V drogerii je k mání i speciální odmlžovač skel. Emulze působí hloubkově a proniká až do struktury samotného skla. Po její aplikaci se vytvoří neviditelný ochranný povlak, který efektivně odpuzuje molekuly vodní páry. Nanáší se pomocí rozprašovače. Výrobci udávají, že se se zamlžením skel nesetkáte až jeden měsíc. Použít se však dá i starý dobrý octový roztok (poměr vody 1 : 1). Do něj přidejte pár kapek mýdla, zvýšíte tím jeho účinnost.

Sáhněte po glycerinu

Na sklo naneste trochu naředěného glycerinu a nechte chvíli působit. Následně ho vyleštěte hadříkem z mikrovlákna. Glycerin je levný a netoxický, takže je ideální pro domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky. Jeho přebytky můžete použít v kosmetice. Studie ukazují, že báječně hydratuje pleť.






Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat