Nejčastější problémy s praním

Prát na 30 stupňů nebo spíše na 60? A jak správně čistit pračku? Občas si takové otázky položíme všechny. Máme pro vás odpovědi na otázky a tipy, jak se zbavit palčivých problémů.

Možná už jste se také přemýšleli, jak vyřešit potíže při praní. Naštěstí stačí vytáhnout chytrý telefon a odpovědi najít na internetu. Tohle jsou nejčastější problémy spojené s praním prádla a jejich řešení.

Prádlo po vyprání nevoní

Pokud vaše čerstvě vyprané prádlo zapáchá, může to znamenat, že se ve vaší pračce usadily bakterie. Problému se dá poměrně snadno předejít tím, že prádlo vždy ihned pověsíte. Kromě toho byste měli po každém praní nechat buben pračky dobře vyschnout. Stačí po vyprání nechat dvířka a přihrádku na prací prostředek otevřená, aby mohla uniknout vlhkost.

Praní černého oblečení

Praní černých kalhot, topů a šatů není vždy jednoduché, protože má tendenci blednout. Z tohoto důvodu byste na černé prádlo měli používat barevné nebo jemné prací prostředky, protože práškové prací prostředky mohou obsahovat bělidlo. Je lepší použít trochu méně pracího prostředku, protože zbytky pracího prostředku mohou také zanechat světlé šmouhy. Další tip: Obraťte tmavé oblečení naruby.

To mimochodem platí i pro červené prádlo.

Sušení prádla venku v zimě

Mokré prádlo můžete bez obav vyvěsit venku na terasu nebo balkon i v zimě, kdy jsou teploty lehce pod nulou. Ve skutečnosti prádlo schne ještě lépe v suchém chladu a chladných teplotách, protože studený vzduch může absorbovat více vlhkosti než teplý vzduch. 

Odstranění žlutých skvrn od potu

Bohužel se žlutým skvrnám úplně nevyhnete. Praktická domácí octová esence může pomoci skvrny opět odstranit. Smíchejte ocet s vodou v poměru 1 : 5 a nechte v něm oděv přes noc odmočit. Pak už jen stačí vyprat v pračce jako obvykle.

Čištění pračky

Zbytky pracího prostředku v přihrádce byste měli pravidelně odstraňovat. Gumové těsnění byste měli po každém mytí vysušit, aby neposkytovalo živnou půdu pro bakterie. Po vyprání nechte dvířka a pračku otevřené. Čas od času zkontrolujte filtr na vlákna a opláchněte jej pod tekoucí vodou. Doporučuje se také používat odstraňovač vodního kamene.

Zdroj: názory autora - celý článek






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat