Domácí stravování dává dětem základ zdraví v dospělosti

Děti, které často a pravidelně jedí doma, mají zdravější stravovací návyky v dospělosti.

Naopak ty, které se musejí od mládí spoléhat na kantýny, jídelny, restaurace a rychlá občerstvení, častěji trpí obezitou a konzumují nezdravá jídla, chudá na důležité výživné látky.

Podle odborníků z University of Minnesota teenageři, kteří se stravují častěji se svou rodinou, mají tendenci konzumovat více ovoce a zeleniny a pít méně slazených nápojů v dospělosti. Později si také vybudují vztah ke konzumaci pokrmů v kruhu rodiny a s přáteli, což samo o sobě vede ke zdravějšímu životnímu stylu. Náctileté dívky, které často jedí s rodinou, v dospělosti pravidelně a zdravě snídají.

Výzkum provedli experti z Minnesoty u 946 dívek a 764 chlapců. Sledovali je na konci jejich středoškolské docházky a za pět let poté. V obou případech se zajímali především o jejich stravovací návyky.
TIP Bety: Nevíte, jaký sport je pro vaše dítě nejvhodnější? Chcete ho zbavit dětských špíčků? Zeptejte se ZDARMA naší profesionální instruktorky Petry z klubu Holmes Place






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat