Prvorozené děti si vedou v životě lépe

Mladším sourozencům v rodinách s více dětmi rozhodně není co závidět. Podle nejnovější norské studie na tom budou v životě mnohem hůře než jejich starší sourozenci.

Nejstarší dítě v rodině podle autorů průzkumu vydělává více peněz a je na tom v životě lépe než jeho mladší sestry či bratři.

Podle profesora Kjella Salvanese z Norské školy ekonomie a obchodu mají například mladší sestry nižší platy a jen málokdy najdou práci na plný úvazek.

„Domníváme se, že starší děti fungují jako učitelé mladších sourozenců. Učí se uspořádávat informace a prezentovat je jiným,“ vysvětluje profesor Kjell možné důvody nerovných životních šancí starších a mladších sourozenců. Své studii podrobil obyvatele Norska ve věku od šestnácti do čtyřiasedmdesáti let.

Důvodem většího úspěchu starších dětí může být také fakt, že rodiče utratí za prvorozeného potomka více peněz a věnují mu více času.

Podle několika předchozích studií se mají děti ve velkých rodinách všeobecně špatně. To ovšem profesor Kjell ve své studii neprokázal.
TIP Bety: Nevíte si rady se žádostí o přídavky na děti? Nevyznáte se, kdo a za jakých podmínek má na ně nárok? Zeptejte se ZDARMA naší sociální pracovnice Vlaďky v její on-line poradně






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36
281 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat