Vysedávání u počítače zhorší výsledky ve škole až o dva stupně

Začal nový školní rok a mnohé děti usedly do lavic s nadějí, že v dalším ročníku budou mít lepší známky než v roce minulém. Jenže po škole se většina z nich běží posadit k televizi či videohrám v domnění, že tak můžou nejlépe relaxovat. Opak je pravdou. Tento způsob trávení volna jim výrazně zhoršuje intelekt a mají pak horší výsledky.

Vědci z Cambridge prokázali, že teenageři trávící hodně času před televizí a u videoher mají horší známky než ti, kteří se věnují jiným aktivitám.

Podle doktorky Kirsten Corderové britské děti ve věku kolem čtrnácti let tráví denně u televize čtyři hodiny. S každou další hodinou navíc výrazně klesá úspěch ve zkouškách a testech. Pokles na jednu hodinu odpovídá asi devítiprocentnímu zhoršení výsledků, což představuje pokles ze známky dvě na známku čtyři.

Naopak děti, které tráví čas domácími úkoly a četbou, mají výsledky o třiadvacet procent lepší než ty děti, které sledují televizi čtyři hodiny denně.

„Trávení času před obrazovkou podle všeho snižuje výkony ve škole a při zkouškách. My jsme měřili tento vztah jen u dětí v desáté třídě školní docházky. Ale zřejmě to bude platit na všechny teenagery a školáky,“ míní doktorka Kirsten Corderová z Cambridgeské univerzity.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat