Potraviny v plastu ničí mateřské mléko a imunitu dítěte

Stále platí jedno, kojení je nejlepší a dokonale nenahraditelná forma výživy novorozených dětí. Mateřské mléko dodává kojenci nejen všechny potřebné živiny, ale také posiluje jeho imunitu. S tím plně souhlasí vědci z Harvardovy univerzity, kteří však dodávají, že mateřské mléko nesmí obsahovat vysoké koncentrace perfluorovaných uhlovodíků.

Perfluorované uhlovodíky (PFC) a mezi nimi třeba perfluorosulfonát potlačují imunitu dítěte. Matka tyto látky může přijímat z životního prostředí, kontaminovanými potravinami, ale především uchováváním potravin v plastových obalech či krabicích na pizzu.

PFC mají akumulační charakter. Takže se v těle hromadí. A vědci z Harvardovy univerzity prokázali, že u některých kojenců s rostoucím věkem koncentrace stoupá. Pokud má matka také vysokou koncentraci ve svém těle. Je tedy jasné, že se v těle kojenců kumuluje z mateřského mléka.

PFC můžou potlačovat imunitu, ale také zvyšují riziko rakoviny varlat, ledvin a jater.

„Kojící matky by neměly používat pánve s nepřilnavým povrchem, pravidelně vysávat místnosti a nekonzumovat popcorn do mikrovlnné trouby, nepoužívat plastové obaly na potraviny a nejíst pizzu z krabice,“ radí vědci z Harvardovy univerzity.






Celkem 6 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:08
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat