Nejlepším měsícem pro početí dítěte je prosinec, nejhorším červen

Páry ze severní části polokoule toužící po miminku mají nejlepší šanci počít potomka v období kolem Vánoc. Vyplývá to z analýzy dvaapadesáti milionů těhotenství z posledních dvanácti let. Nejvíce úspěšných početí připadá právě na měsíc prosinec. Vědci z Indiany také zjistili, že nejméně úspěšní jsou rodičové snažící se počít dítě v létě. Kvůli pesticidům.

Ženy, které navíc počnou v prosinci a lednu, dostávají během posledního trimestru hodně slunečního záření, které zvyšuje hladinu vitaminu D a usnadňuje porod a hlavně podporuje zdravý vývoj dítěte.

„Naopak pokud žena počne v červnu, pak v první a nejcitlivější fázi těhotenství na ni působí velké množství pesticidů, které se dostávají s prachem do atmosféry s postřiky a sklizní zemědělských plodin,“ tvrdí doktor Paul Winchester z Indiana University.

Jeho tým zjistil, že nejvíce dětí se rodí v září. Ty jsou počaty právě kolem Vánoc. A větší úspěchy slaví s početím také rodiče, kteří musejí spoléhat na umělé oplození.

„Porod v září dává evoluční smysl. Sklízíme úrodu, plodin a jídla je veliké množství. A než začnou chladné měsíce, dítě i matka zesílí,“ tvrdí doktor Winchester s tím, že studiem historických dat také prokázal zhoubný vliv pesticidů na početí.

„Ve třicátých letech minulého století začali v USA používat pesticidy. Od té doby nám mizí děti, které by byly počaty v červnu, kdy je pesticidů kvůli sklizním ve vzduchu nejvíce. Ženy v Evropě a USA by se měly vyhnout početí během toxického června. Tehdy jsou ženy plné toxických chemikálií, které způsobují řadu zdravotních problémů a vývojových vad,“ dodává Winchester.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pstruh s rajčaty a tymiánem

(5 hlasů)

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat