Tuhá strava pro kojence? Prevence potravinových alergií!

Vědci už řadu let vědí, že čím dříve se člověk s alergenem poprvé setká, tím menší mu hrozí riziko, že si imunitní systém vytvoří přehnanou reakci na něj a vznikne alergie. Rodičům se dnes doporučuje, aby začali s tuhou stravou a alergeny seznamovat své děti už ve věku šesti měsíců. Kanadští vědci ale tvrdí, že ještě lepší je podávání první tuhé stravy už ve čtyřech měsících.

Rodiče by už v tom věku měli kojencům dávat maličké dávky alergenů a zvykat je na ně. Riziko potravinové alergie se podle studie odborníků z Manitoby výrazně sníží.

„Pokud se rodiče ptají, jak zabránit potravinové alergii u svých dětí, naší současnou radou je: představte dětem alergické potraviny už ve věku mezi čtvrtým a šestým měsícem života. Jakmile jsou zavedeny vysoce alergické potraviny, je důležité, aby dítě bylo jejich účinkům vystavováno pravidelně, tím se posílí tolerance, děti by ty potraviny měly jíst pravidelně,“ tvrdí autoři výzkumu doktoři Elissa Abramsová a Allan Becker z Manitoba University.

Britští vědci přitom letos publikovali podobnou studii, podle níž se riziko alergie na arašídy sníží tím, že je jim vystaveno dítě už ve velmi raném věku a konzumuje je pak pravidelně. U dětí, které arašídy v kojeneckém věku neochutnají, vzniká alergie v sedmnácti procentech případů, u dětí, které naopak arašídy ochutnají už v půl roce života, vzniká alergie v méně než procentu případů.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat