Ženy, které rodí až po pětadvacítce, jsou později v životě zdravější

Je lepší s těhotenstvím neotálet, nebo naopak počkat až ke třicítce? Jednoznačná odpověď neexistuje. Z hlediska zdraví dítěte a genetického materiálu je dobré začít brzy po dvacátých narozeninách. Z hlediska zdraví matky ale čekat minimálně do pětadvacátých narozenin. Ženy, které zplodí potomky mezi pětadvacátými a pětatřicátými narozeninami jsou totiž po čtyřicítce zdravější než ty, jimž se to podaří do pětadvaceti let věku.

A matky, které rodí už mezi patnáctým a dvacátým rokem života na tom nejsou zdravotně hůře než ty, které rodí mezi dvacátým a pětadvacátým rokem života. Ale všechny jsou na tom později ve středním věku hůře než ty ženy, které rodí až mezi pětadvacátým a pětatřicátým rokem života.

„Pořád se musíme zajímat o to, že ženy mající dítě na počátku dvacátých let svého života jsou na tom se zdravím hůře než ty, které o pár let počkají,“ tvrdí docentka Kristi Williamsová z Ohio State University.

Lékaři a další odborníci varují dívky především před těhotenstvím v rané fázi dospělosti, tedy před dvacátými narozeninami. Většinou jim radí, aby počkaly až na období po dvacátých narozeninách. Ale to jim z hlediska zdraví ve vyšším věku zřejmě moc nepomůže. Pokud nepočkají až do pětadvaceti, čemuž nasvědčuje výzkum z Ohia.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat