Prohlubte vazby v rodině

Chcete, aby vaše rodina pěkně „držela pohromadě“? K tomu potřebujete společné zážitky a aktivity. Nebojte, nemusí to být zrovna společné zdolání Mount Everestu, stačí úplné maličkosti.

Každý člen rodiny má náročný rozvrh – musíte tak skloubit dohromady program dětí i partnera, což dá občas docela zabrat. Ale nevzdávejte se a zkuste alespoň některou z následujících společných aktivit.

Rodinné večeře

Když už spolu nejste celý den, dodržujte alespoň tradici společných večeří. Vypněte televizi, pěkně všechny posaďte ke stolu a při jídle proberte, jaký jste měli den.

Vaření

Společné vaření může být docela hezká zábava. Samozřejmě vyžaduje také spoustu času (budete mít sice jako pomocníky spoustu dalších rukou, ale obvykle to neznamená rychlejší proces přípravy jídel, právě naopak), takže to asi nebude každodenní činnost. Ale alespoň párkrát o víkendu se do rodinného vaření pusťte.

Tradice a rituály

Zkuste si jako rodina vytvořit nějakou tradici nebo rituál. Třeba že každou druhou neděli půjdete na procházku, že každý začátek prázdnin oslavíte výletem zakončeným večeří v restauraci, že první jarní den vyčistíte nedaleký potok… Fantazii se meze nekladou.

Podpora

Dbejte na to, aby se každý člen rodiny cítil ve svém snažení (ať už je jakékoli, tedy jakékoli prospěšné) podporován ostatními členy. Nezesměšňujte jeho snahy o úspěch ve škole, na hřišti, v práci…
TIP Bety: Nevíte si rady se žádostí o přídavky na děti? Nevyznáte se, kdo a za jakých podmínek má na ně nárok? Zeptejte se ZDARMA naší sociální pracovnice Vlaďky v její on-line poradně

Naslouchání

Dejte při společných aktivitách prostor všem názorům. Především u dětí máme někdy tendenci považovat jejich za nedůležité (nebo minimálně za méně důležité než ty naše). Zkuste tedy všem naslouchat a dejte jim najevo, že jejich názory respektujete.

Lístečky

Že se přes týden moc nevidíte? Nevadí, nechávejte si třeba na lednici nebo na polštáři (záleží na vás) různé lístečky se vzkazy (nemyslí se tím nákupní seznam) a nejrůznějšími přáními. Dejte ostatním členům najevo, že i když s nimi netrávíte tolik času, kolik byste si přáli, myslíte na ně.
 






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:03
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat