Co bychom měli své dcery učit o kráse a sebevědomí

Současná společnost je až příliš zaměřená na fyzickou krásu, a tak není divu, že již řada velmi mladých dívek o sobě začíná pochybovat a trpí o sobě zbytečnými pochybami. Dokonce i děti už se svým vzhledem začínají zabývat! Záleží i na nás na rodičích, abychom jim ukázali cestu ke zdravému sebevědomí.

Co je důležité své dceři zdůraznit?

Jsi krásnější, než si myslíš.

Tohle by neuškodilo ani nám dospělým – uvědomit si, že sami k sobě býváme často kritičtější, než je zdrávo. A o našem vzhledu to platí také. Míváme tendence se podceňovat a hledat na sobě spíše chyby něž to, co je na nás krásné. A že toho je! Nezapomeňte to vysvětlit i své dcerce. Nikdy dívkám nemůžeme dostatečně zdůrazňovat, jak jsou krásné.

Oblečení je důležité – ale především proto, jak se v něm cítíš

I když bude vaše dcera nosit drahé a poslední výkřiky módních trendů, pokud se v nich nebude cítit přirozeně a krásně, pak ztrácejí svůj význam. Ano, spousta dospívajících měří svou krásu počtem značkových kousků v šatníku, ale to není všechno.

Oblékej se pro sebe, ne pro ostatní

S tím souvisí ještě jedna věc (a v ní občas selháváme i my dospělí). Oblékat bychom se měli tak, abychom se cítili skvěle především my sami. Nejde o to, co našemu outfitu řekne okolí. To také své dceři vysvětlete. Že ten nejdůležitější názor je jen a jen ten její. Nikoli jejích kamarádek či spolužáků.

Být hubená neznamená být šťastná

Honba za přehnanou štíhlostí může u některých dívek skončit i vážným onemocněním. Kromě jiného jsou přesvědčené, že jen jako hubené mohou být v životě šťastné. Ale to je velký omyl. Velikost oblečení sama o sobě radost ze života nezaručí. Ostatně spousta štíhlých žen by klidně vyměnila svou postavu za to, aby mohly být šťastné…

Být šťastná znamená být krásná

Veselí a šťastní lidé ze sebe vyzařují neopakovatelné a neodolatelné kouzlo. Úsměv je zkrátka tím nejlepším šperkem. Jistě, přijdou chvíle, kdy člověku není do smíchu, ale jinak je radost ze života tím nejdokonalejším doplňkem ženské krásy.

Voda, zdravá strava a spánek jsou tvými spojenci

Je to tak. Pokud žena nebude využívat přednosti těchto tří věcí (a tedy nebude dodržovat pitný režim, nebude se nevhodně stravovat a nedopřeje si dostatečné množství spánku), sebedražší krémy jí nepomohou.

Když uvěříš, že jsi krásná, pak takovou budeš

Sebevědomí je klíčovou složkou ženské krásy. Pokud nebude dívka věřit v sebe sama, těžko v ní uvěří její okolí. Ano, občas každého přepadnou pochybnosti, to je normální, ale nenechejte je, aby vás ovládly!






Celkem 7 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat